2016. – GODINA MAJMUNA

17
105

U Zemunu, na Velikom trgu, organizovan je doček gregorijanske nove godine za građane Zemuna koji nisu pripadnici pravoslavne crkve.

Doček je organizovan od strane organizacije „Moj grad 11080“, u ime koje nastupa poznati privrednik i istaknuti pristaša Srpske napredne stranke, Siniša Ercegovčević. Ercegovčević je dobitnik plakete za zaslužnog građanina Zemuna i pojavljuje se u velikom broju akcija koje organizuje opština, a svojevremeno je bio i kum na opštinskoj slavi.
Naprednjaci su, vezano za ovaj doček, insistirali na tome da formalnu organizaciju preuzme neka „građanska“ grupa nevezana za SNS, budući da stranački doček ne bi bio dobro primljen među građanstvom.

Međutim, nije se sedelo skrštenih ruku- pozvani su svi aktivisti i oni koji su zaposleni preko stranke i sugerisano im je da je dolazak obavezan. Interno saznajemo da je prvobitna namera frakcije koja sve više gubi uticaj u SNS, okupljene oko predsednika opštine Super Dekija, bila da se organizacija dočeka formalno poveri njihovom političkom „čedu“ sa kojima već imaju istoriju zajedničkih akcija- grupi „Složni za Zemun i Batajnicu“, međutim, iako ni većinska frakcija koja podržava Duška Tarbuka, budućeg predsednika opštine, prvobitno nije imala ništa protiv, procenjeno je da „Složni“ nemaju kapacitet za ovako ozbiljan projekat, pa je organizacija poverena proverenom Ercegovčeviću.

Bez obzira na to, svim naprednjačkim „građanskim“ opcijama naređeno je da moraju maksimalno da promovišu ovaj događaj, što je i učinjeno na svim njihovim portalima i grupama na društvenim mrežama. Na dočeku su nastupali Vlada Kanić i tamburaši “Gornja varoš”, rep grupa “Si-Ja”, KUD “Branko Radičević”, bend “Zarđali ekser” i narodni pevač Željko Šašić.

Super Deki je, inače, nekoliko dana ranije organizovao doček za zaposlene u opštini, kojih je preko dve stotine, od čega se odazvalo njih pedesetak i pored toga što su svi troškovi bili plaćeni iz budžeta. Zaposleni, čak i oni koji su našem superheroju bili bliski u „zlatnim“ danima mandata ne žele da ih se u budućem mandatu, koji će vršiti Duško Tarbuk, povezuje sa Super Dekijem na bilo koji način. Čak je i sam zemunski supermen prokomentarisao da je „na ratnoj nozi sa zaposlenima“. Nema sumnje da je i ovaj doček deo predizborne kampanje SNS, čiji čelnici nisu baš sigurni u dobar rezultat na zemunskim izborima.

Tu se, pre svih, krivi Dejan Matić – Super Deki, zbog brojnih ozbiljnih „penala“ koje je napravio tokom mandata. Nedavno je, u cilju proširivanja baze sigrurnih naprednjačkih glasova, organizovan i sastanak sa predsednicima kućnih saveta zgrada koje imaju više od preko 30 stanova, gde im je, u prisustvu nekih gradskih funkcionera, obećavano rešenje svih problema- kako se to već radi u predizbornoj kampanji. Međutim, i ovaj sastanak nije dao očekivan rezultat, za šta je takođe okrivljen Matić. Sada je već izvesno- Dejan Matić nema potrebnu većinu u zemunskom odboru SNS.

Večerašnji, bez sumnje uspešan, doček samo mu je dao do znanja da stranačke poluge moći već odavno nisu u njegovim rukama- niko od organizatra nije „na liniji“ sa Matićem. Da bi se upotpunila cela slika oko zemunskog dočeka treba dodati još jednu aktivnost koja nema veze sa poltikom- u zemunskoj biblioteci Sveti Sava (kakve li ironije) dana 29. 12. 2015. godine održana je ekumenistička tribina organizaciji „Mah kluba poštovaoca vremena“ na kome su sumirani utisci sa regionalne konferencije žena održane u takozvanom manastiru svetog Nikolaja „Soko“ (ovaj „manastir“ se teško tako može nazvati, pre svega zato što je bez monaštva, a potom i zato što je pravljen kao privatni posed za ekumenističke svrhe, a ne kao manastir). Ekumenizam, na kome aktivno rade Rimokatolička crkva i vrh naše SPC neki sveti oci pravoslavlja nazivaju „najpogubnijom jeresi od nastanka hrišćanstva“.

I na kraju, treba da objasnimo naslov- po Kinezima 2016. godina jeste godina majmuna. A mi se nadamo da nam, zbog svega što nam se dešava, od svih merenja vremena, dočeka i slavlja neće baš ostati naziv iz kineskog kalendara.

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
17 Komentara
Stariji komentari
Novi komentari Najviše ocena
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
branko nikolic

Svi sve znaju u nasem gradu ,jer mali je ova grad sta drzi Stevo kapetaniju i kafic kod konjicke skole odakle pare ,skuplja pare za kampanju Sns i tako kupi mesto u opstini , ko je glavni u Batajnici to znaju svi Bojovic on finansira i ove novine da pljuju Stevu i ekipu …Omiljen lik ovih novina je preletac iz dss Bojovicev pulen koji ce naslediti Super Dekija .

Strahinja

Bojovic je car……vuce sve konce a vi mozete samo da gledate i ceznete iz vasih malih mizernih i zavidnih zivota i da mu se potajno divite

Baja

Iskreno mu zavidim, na stasu i vokabularu, na broju polovnjača koje mu se dive, na plati u SDPR i reketu sa divlje pijace u Batajnici.

Biljana

Hahahahahha. Matic je teska debilcina. Svaka Vam je na mestu. Poz

Darko Munze

Ma ne zna se ko je veci kompleksas. Bojovic ili Matic. Bolidi!

natada

Sad stvarno ne kapiram ove komentare, kakve veze Bojovic uopste ima sa ovim tekstom.Izgleda neko mnogo glup i mnogo ga mrzi a u stvari mu samo dize cenu.Svaka cast za Bojovica .Niko ga ne pomene u tekstu ali zavrsi na pevom mestu za konentar.To je uspeh!

Jaca

Pre bih rekla da je kompleksas ovaj lik sto pominje Bojovica ,jer njega nema u tekstu.

Radnik opstine Zemun

U Opstini Zemun pored raznih idiota od funkcionera najvise se isticu Gavrilo Kovacevic zvani Gasa Reket i Matic koji ne zna dve recenice da sastavi. Da nema ovih ljudi u protokolu mogao bi samo da pokazuje rukama. Sva sreca sto su izgubili podrsku u odboru i bice pedala za sva vremena.

lazar markovic

Sta reci kada nas urednik naziva majmunima ,on je bio u vlasti koja je najvise pokrale za vreme svog mandata tu vlast cu cinili majmuni iz dss kojoj je on pripadao ,posle je bio izbacen jer se suprostavio Dusanu -Silnom .I zato majmuncino prestani da ponizavas postene gradane .

djole

Bojovicu kralju Svi te volimo Najaci si Alfa Muzjak.???

Leksa

Ma Bojovic je car

Nikola

Ovi sto prozivaju Bojovica, ne znaju nista!

natada

Sad stvarno ne kapiram ove komentare, kakve veze Bojovic uopste ima sa ovim tekstom.Izgleda neko mnogo glup i mnogo ga mrzi a u stvari mu samo dize cenu.Svaka cast za Bojovica .Niko ga ne pomene u tekstu ali zavrsi na pevom mestu za konentar.To je uspeh!

Borko

Na sta ste vi spali da se prepucavate preko poruka na sajtu. E moj Bojovicu koji si ti kompleks.

Mica

Bojovicu legendo. Ozeni me!!

Marko

Ma Bojovic je jedna velika ljudina, apsloutno bez osnova ga pljuju, samo napred Bojovicu !!!

Pera pera

Topalovic za predsednika opstine