BAHATO: Direktor poslovnog prostora Zemun prima dve plate

10
192

Petar Jarić, direktor JP “Poslovni prostor Zemun”, za koga smo više puta pisali da je osveženje u odnosu na svog prethodnika koji je preduzeće doveo na rub propasti, zadržao je, uprkos preporuci premijera i vrha SNS, članstvo u nadzornom odboru Aerodroma “Nikola Tesla”, pored direktorske funkcije koju obavlja.

I pored podnete ostavke, Petar Jarić, direktor JP “Poslovni prostor Zemun” prima nadoknadu iz nadzornog odbora aerodroma “Nikola Tesla” znamo da je preporuka Vlade da javni funkcioneri napuste članstvo u nadzornim odborima ali Jaric ipak dobija nadoknade i iz preduzeća koje vodi i sa Aerodroma.

Jarić je, inače, zbog relativno dobrih rezultata preduzeća koje vodi, nakon izbora bio viđen na mnogo višoj funkciji od opštinske, ali naš izvor iz vrha SNS tvrdi da će mu naša saznanja o putu na Kopaonik i, evo, sad i ova o zadržavanju upravnog odbora mimo preporuke Aleksandra Vučica značajno umanjiti šanse da “ode gore”, bez obzira sto nije u pitanju konfliktna ličnost niti osoba za koju se vezuju korupcionaške afere.

Inace, bitno je znati da su skoro svi prethodni direktori JP “Poslovni prostor Zemun” duboko ogrezali u korupciju i bivali odbačeni čak i od sopstvenih partija i prijatelja zbog bruke koju su im nanosili.

Istovremeno sa ovom informacijom, dobili smo i izveštaj sa sastanka opštinskog odbora SNS u Zemunu, kao i foto izveštaj sa istog. Na fotografijama se vidi da naredni predsednik opštine, Duško Tarbuk sedi iza odlazećeg Dejana Matića, ali atmosfera na ivici incidenta nije vidljiva tim putem.

Naš izvor tvrdi da je Tarbuk sve vreme prozivao Matića zbog medijskih natpisa, dok je Matić pokušavao da ga ignoriše sve do momenta kada je izgubio strpljenje, spočitavši Tarbuku da je upoznat sa njegovim finansijskim transakcijama sa redakcijom Zemunskih novina. Te navodne transakcije su, inače, ograničene na jednog od bivših članova naše redakcije, kome je Tarbuk u više navrata isplaćivao pomoć za školovanje dece, u iznosu od nekoliko hiljada evra.

zemun

Kada se za to saznalo, čovek se sam udaljio iz redakcije. Međutim, poražen Matićevom informacijom, Tarbuk se, nakon ovog Super Dekijevog izlaganja, nije oglašavao do kraja sastanka, osim što je izdao nalog tehničkim organima stranke o izgledu flajera za predizbornu kampanju, koji će predstavljati njegov program za predsednika opštine Zemun.

zemun

Na sastanku je dodatno odlučeno da se zemunska opozicija i levog i desnog centra (u prvom redu Demokratska stranka i SDP sa jedne, a DSS i Dveri sa druge strane) maksimalno opstruiše u predizbornim radnjama, a da se pojača pomoc naprednjačkim satelitima organizovanim u takozvana “građanska udruženja”, kako bi se sprečila eventualna iznenađenja na izborima.

Interesantno je da radikali nisu pominjani kao problem, a stidljivo je provučena mogućnost koalicije sa dojučerasnjim stranačkim kolegama.

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
10 Komentara
Stariji komentari
Novi komentari Najviše ocena
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
branko nikolic

Znaci blatite postene Zemunce iz Sloznih a finansira vas SNS i Dusan -Silni ,,,,,ima boga mali je ovo grad ….lovu uzimate a pljujete druge.

Милан Зарић

Ниси упућен! Ја ово финансирам и нисам Душан, него Милан. Милан Зарић из Цириха! Не лупетај!
СНС нема везе са нама! Ај тамо по сендвич, па нађи нешто друго за коментарисање, промени мало место! 😉

branko nikolic

Maske su pale placenici Dusana -Silnog .Pljujete prave Zemunce koji vole nasu varos ,

Bojan Popov

Gospodin Jarić je u poslednje vreme, koliko se priča po našem Zemunu, često u društvu izvesne animir dame koja voli luksuz, skupe izlaske i poklone, tako da treba razumeti potrebu za dve plate. Nemojte da ste surovi, mnogi su zbog takvih “dama” rizikovali mnogo više, još ako je u pitanju ljubav, onda je apsolutno potrebno razumeti gospodina Jarića.

Милан Зарић

Које даме? Има ли неки контакт? 🙂

Dragoslav

Ta dama nije animir već izvrsni direktor u preduzeću. Funkcija izvršnog direktora nekada nije postojala ali je izmišljena da bi se udovoljilo njenoj sujeti. U predhodnom mandatu je bila samo šef pijačne uprave i postojao je tonski zapis gde se čuje njen glas kako traži mito, navodno za članove upravnog odbora koji odlučuju o dodeli poslovnog prostora. Rukovodstvo je bilo upoznato sa sadržajem tog snimka ali je sve zataškano, tačnije posle toga je avanzovala. Vaše novine imaju sve veći broj čitalaca i možda vam neko dostavi taj snimak.

Bojan Popov

Ta “funkcionerka” je izgleda animirala mnoge po Zemunu pa i po vrhu SNS, zato sam tako i zaključio, a ako je sudeći i po komentaru gospodina Dragoslava, ona vam dođe kao ” Lepa brena za četri osobe “, “a ko će da plati?” Pa preduzeće i Jarić 😉

Mirko

Sklon sam svemu da poverujem, toliko nam je stvarnost trasnparentna.
Sram ih bilo.
Ima li u toj bratiji – bratiji, baš tako – braća i rodbina su svugde, funkcije su postale skupe za rasipanje – iko za zakletvu?
Ljudi čitaju i opet se ništa ne dogadja!?!

MIki

HAhahahahahahha. PECA STENA!!!!!

Dusan

Sto se tice P.Jarica to je jedna svetska vucibatina i lopov,a ako Vas zanima korupcija u p.p.Zemuna i opstoni,smatram da sam dovoljno upoznat,a i licmo sam Jaricu dao pare za lokal,a i umesani su tu i Matic,Prodtran i jos neki,posedujem snimke a i prijavio sam policiji.
Da neduzim ako smete i ako ste zaintresovani javite se.