Brat i sestra zemunci svetski šampioni i predstavnici Srbije na Olimpijskim igrama mladih

0
1326
zemun

Prethodnih 10 dana Juniorska tekvondo reprezentacija Srbije je boravila u Tunisu, gde su se održavala dva velika takmičenja – Кvalifikacije za Olimpijske igre mladih 2018. i Svetsko juniorsko prvenstvo.

Na Кvalifikacijama koje su se održavale 06-07.04. u Hamametu, u pet muških i pet ženskih olimpijskih kategorija učestvovalo je 438 takmičara iz 111 zamalja. U kategoriji f-63kg Nadica Božanić osvojila je srebrnu medalju, a u kategoriji m-73kg Dušan Božanić osvojio je bronzanu medalju i time su se oboje kvalifikovali za Olimpijske igre mladih (YOG) koje se održavaju u oktobru u Buenos Ajresu.

Takođe, par dana kasnije, u Hamametu se održalo i Svetsko juniorsko prvenstvo od 09. -13.04. na kojem je učestvovalo 962 takmičara iz 120 zemalja raspoređenih u 10 muških i 10 ženskih kategorija. U kategoriji f-63kg Nadica Božanić osvojila je zlatnu medalju, a u kategoriji m-68 kg Dušan Božanić osvojio je bronzanu medalju!

Nadica (2001.) i Dušan (2002.), dvoje od troje dece porodice Božanić, rođeni su i žive u Zemunu, u kojem su pohađali OŠ „Lazar Savatić“, a sad pohađaju srednju Elektrotehničku školu „Zemun“ i već celu deceniju treniraju u svom matičnom klubu TК „Imperium“, na čelu sa trenerom Jugoslavom Nastasićem, dugogodišnji su članovi tekvondo reprezentacije Srbije i osvajači brojnih medalja na domaćim, balkanskim, evropskim i ostalim međunarodnim turnirima.

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare