SKANDAL: Dejan Matić izabran za šefa štaba za vanredne situacije

2
788
zemun

U ponedeljak, 4. jula, održana je treća sednica SO Zemun u aktuelnom sazivu.

Odbornici su, praktično, dovršavali proces konstituisanja imenujući članove komisija, saveta i drugih radnih tela, uz još nekoliko tačaka iz tekućih poslova u opštinskoj nadležnosti. U diskusiji su učestvovali odbornici opozicije- Danilo Tvrdišić iz Složnih za Zemun i Batajnicu, i odbornici Dosta je bilo- Saša Radulović.

Diskusija je dobila interesantniji tok u momentu kada su odbornici na dnevnom redu imali izbor šefa štaba za vanredne situacije, za koga je predložen Dejan Matić, predsednik opštine. Odbornik Danilo Tvrdišić je predložio Skupštini da glasa protiv ovog predloga, pozvavši se na spornu situaciju o kojoj je već pisano na našem  portalu- naglašeno je da postoji sporna situacija sa čišćenjem snega tokom januara 2016. godine, za koju svrhu je, iz budžeta opštine Zemun, opredeljeno oko 2 miliona dinara.

Prema rečima Tvrdišića, ovaj posao je dodeljen firmi koja je, kao što je i pisalo na našem portalu, u momentu dobijanja posla bila u stanju mirovanja (nije obavljala delatnost za koju je registrovana), tako da se vrlo lako može zaključiti da namere ove javne nabavke nisu bile na korist Zemuncima. Ono što je, nakon sednice, među odbornicima potenciralo kao pitanje jeste da ova firma, sve i da je bila u aktivnom statusu, sa par komada vozila koje poseduje, tehnički nesposobna da sprovede tako zahtevan  posao kakav je čišćenje snega na teritoriji koju pokriva Zemun, što zahteva brojnu mehanizaciju i ljudstvo- na stranu što čišćenje snega uopšte nije u nadležnosti gradskih opština.

Tvrdišiću je replicirao Dejan Matić. Izašavši samo u košulji, bez sakoa i kravate što je nedopustivo i za predsednika Ugrinovaca, a kamoli Zemuna, Matić je nastupio u skladu sa svojim oblačenjem- nalaktivši se na govornicu počeo je praktično da cedi kroz zube reči kojima je, bez ikakvog iznošenja činjenica ili pokušaja da opovrgne nešto iz Tvrdišićevog izlaganja, eufemistički nazvao odbornika lažovom.

Danilo Tvrdišić se nije spuštao na taj nivo, već je ponovio da predmetna firma u momentu dobijanja posla nije bila u aktivnom statusu, završivši izlaganje.

Matić više nije izlazio za govornicu, ali se u diskusiju uključio Nenad Vranjevac, predsednik Skupštine (i on je, kao i celo predsedništvo, bio bez sakoa i bez kravate, pokazavši time koliko cene odbornike i instituciju Skupštine). Vranjevac je, praktično, pokopao Matićevo izlaganje, izjavivši, citat, “da predmetnoj firmi nije isplaćen ni dinar, budući da sneg nije padao pa ga se nije ni čistilo”. Dakle, ne samo da je sneg padao u 2016. godini (nekoliko dana, ali intenzivno), već je na osnovu toga sve već bilo spremno da se isplati novac za čišćenje istog, ali se sve stopiralo nakon pisanja Zemunskih novina i preuzimanja našeg teksta od strane nekoliko dnevnih listova.

Ovde je implicite priznato da nešto zaista nije u redu sa ovom situacijom i mi planiramo da do kraja istražimo o čemu se radi- jer, ako je, kako Matić tvrdi, sve po zakonu, želimo da znamo zašto izvođaču nisu plaćeni radovi koje je izvršio.

I pored ove diskusije, Matić je glasovima odbornika izabran za šefa štaba za vanredne situacije.

Zajedno sa naprednjacima i socijalistima glasali su i predstavnici radikala.

U prilogu vam dostavljamo snimak dela sednice u kome se vidi izlaganje Danila Tvrdišića i replika Dejana Matića.

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
2 Komentara
Stariji komentari
Novi komentari Najviše ocena
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Vera

Ovaj covek se u skupstini Zemuna zaista bori kao lav! Ali sta mu vredi kad ispred sebe ima glasacku masinu sastavljenu od pedeset mumija…Kako ja mogu da se uclanim u ovo udruzenje?

ilija

Nema dovoljno pa mora još malo da nadoknadi nije mu bilo dosta što je zzeo na asvaltiranju Busija