DIVLJA GRADNJA OD 15 MILIONA EVRA Ogroman kompleks niče u Zemunu, a evo ko je INVESTITOR

0
2293
zemun

Duže od šest meseci traje gradnja kompleksa od 21.000 kvadratnih metara u Ulici Marije Bursać u Zemunu i to bez ikakvih obaveštenja o investitoru i broju građevinske dozvole, a kako je otkrio “Blic”, reč je o budućem privatnom staračkom domu.

Investitor je firma “NAMI”, koja pripada Milanu Narančiću, ali ne istoimenom kontroverznom biznismenu poznatom pod nadimkom Limun.

Ovaj projekat našao se i pred odbornicima u opštini Zemun. Tako je Ljiljana Štulić Živković u septembru iskoristila pravo da kao odbornica postavi odborničko pitanje na temu ove gradnje i dobila iznenađujući odgovor.

– Na ovoj lokaciji nalazila se šuma, koja je početkom godine raskrčena, zatim je zemljište ograđeno kao gradilište i od tada traje gradnja. Iz Odeljenja za inspekcijske poslove dobila sam odgovor da je građevinski inspektor Odeljenja za inspekcijske poslove izvršio uviđaj na licu mesta i utvrdio da je investitor Milan Narančić, ne rekavši da li ima dozvolu za gradnju ili ne. Jedino obrazloženje koje smo dobili je da gradnju objekta nadzire gradski građevinski inspektor Miloš Marković – kaže Ljiljana Živković.

Za radove je zadužena građevinska firma “Manojlović”, ali kako su nam rekli, više nisu u tom poslu. Ipak, na njihovom sajtu i dalje stoji da ih izvode, sa sve fotografijama gradilišta i informacijama o njihovom početku i investitoru. Za investiciju vrednu čak 15.000.000 evra, kao investitor navodi se firma “NAMI”, a vlasnik ovog proizvodno-trgovinskog preduzeća prema podacima Agencije za privredne registre (APR) je Milan Narančić.

– Radovi su trenutno obustavljeni jer još nismo dobili sve neophodne dozvole. Počeli smo da gradimo jer sva ta papirologija teče veoma sporo. Zemljište je naše, privatno vlasništvo. Inače, nije tajna da je tu planirana izgradnja Doma za stara lica. Čim dobijemo sve papire, očekujemo za mesec-dva, nastavićemo sa radovima – objasnio nam je Narančić.

TROJICA MILANA NARANČIĆA

Investitor je odmah demantovao da je vlasnik firme Milan Narančić, poznatiji kao Limun.

– Radi se o porodičnoj firmi koja funkcioniše već 25 godina i ima petnaestak zaposlenih – objasnio je Narančić.

Kako kaže, postoje čak trojica Milana Narančića, svi su iz Like i svi imaju privatne firme.

(Blic)

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare