Dušan Silni

15
148

Nezvanična je vest da se početkom sledeće godine u Srbiji održavaju izbori na svim nivoima.

Ova odluka Aleksandra Vučića ima koren u činjenici da naprednjaci sve teže, i pored pajser brigada i zastrašivanja stanovništva, dobijaju izbore po pojedinim provincijskim opštinama u kojima se ponavljaju van redovnog termina. Dakle, ukoliko ne budu imali samog Vučića u kampanji i histeriju republičkih izbora, naprednjaci bi, na redovnim vojvođanskim izborima sledeće godine, verovatno doživeli debakl, a zna se šta se dešava sa kulom od karata, kakav je naprednjački rejting- ispadanjem jedne karte ruši se cela kula.

Jedno od najvažnijih uporišta SNS jeste opština Zemun. Nije tajna da se najveći broj terenskih operativaca ove stranke regrutuje baš sa ovog prostora, a sama zemunska opština je prva u kojoj je SNS vladao i prva u kojoj je njihova partijska struktura počela da se formira.

Aleksandar Vučić je, kako saznajemo od njemu vrlo bliskih izvora, odlučio- aktuelni predsednik opštine, Dejan Matić, nije zadovoljio kriterijume za ostanak na toj funkciji. Njemu se, osim javnog skandala sa imovinskom kartom, o kome su pisali brojni portali, uključujući i naš, zamera prilično bled nastup među građanima, ali i jedna jako bitna stvar- Matić je svojim ponašanjem uspeo da iziritira najveći deo zemunskih naprednjaka i od njih, praktično, stvori neprijatelje. Vučić ne može sebi da dozvoli luksuz kakav bi bio raskol u zemunskom odboru, a Matićevo ponašanje vodi upravo tome. Njegovi najbliži saradnici regrutovani iz redova zemunskih naprednjaka su dobili befel da polako pripremaju Matićev odlazak.

Ravna je senzaciji vest o tome ko je najozbiljniji kandidat da u sledećem mandatu sedne na Matićevu stolicu- u pitanju je Duško Tarbuk, novopečeni naprednjak i potpredsednik zemunskog odbora SNS.

Tarbuk je dobro poznat naprednjacima iako je od skoro njihov član. Vučiću je poznat razvoj njegove političke karijere i on odgovara onome što premijer očekuje od prvog zemunskog čoveka. Iako ga politička zemunska čaršija vezuje za brojne mahinacije, on se mudro nikada i nigde nije pojavljivao kao izvršilac, već kao posrednik- što je, dakle, pozicija sa koje mu ne preti ni najmanja opasnost da bude povezan sa bilo čim. Svog kuma, politički neperspektivnog i potpuno zavisnog od njega, Aleksandra Poposkog, Duško Tarbuk je, pripremajući već godinama teren za sopstvenu promociju, mudro sklonio van očiju zemunske javnosti, na mesto direktora jednog od gradskih preduzeća. Ostale su još nerazrešene stvari oko poslovnog prostora sa DSS i Dverima, ali se to smatra za sitnice koje će se lako “ispeglati” na lokalu. Tarbuk je, što je još jedna jako bitna stvar u SNS, dovoljno finansijski moćan da izlobira svoj izbor i u SNS i da isfinansira preskupu izbornu kampanju koja sledi. Starije naprednjačke perjanice, iako u početku prilično rezervisane prema njemu, sada polako počinju da se distanciraju od Dejana Matića, shvatajući ko im je, od sledeće godine, novi šef. SNS očekuje da ponovo osvoji vlast na svim nivoima, tako da će “prva postava” naprednjaka i dalje biti nezainteresovana za opštinsku vlast, ali će im biti od vitalne važnosti da tu imaju proverenog čoveka koji može da im bude koristan i jednodušno se slažu da je najbliži takvom opisu upravo Tarbuk.

Sam Tarbuk je, može se reći, neka vrsta političkog specifikuma karakterističnog za Srbiju. Iako trećestepenog obrazovanja i tome podobne elokvencije i erudicije, on je pokazao da poseduje ozbiljan politički nerv i sposobnost za preživljavanje- njegova politička karijera bila je više puta u smrtnoj opasnosti i on je svaki put izlazio kao pobednik. I pored takve “fajterske” biografije, on je više nego sposoban da savije glavu pred onim ko može da mu bude koristan, a to su osobine koje se u politici najviše cene.

Posrednim putem se saznalo da se Dušan Silni ne protivi, te naprednjački izjavljuje : “Gde ste bili kad sam bio niko” dalje dodajući : “Ne pitaj me šta sam bio, već me pitaj ko sam sad”.

Informacija o Tarbuku kao kandidatu za predsednika opštine Zemun je, inače, poznata samo najužem krugu saradnika Aleksandra Vučića i moguće je da će se mnogi iznenaditi kada budu pročitali ovaj tekst- najviše, svakako, aktuelni predsednik Dejan Matić.

Mi ćemo i dalje pratiti situaciju i o svemu blagovremeno izveštavati naše čitaoce.

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
15 Komentara
Stariji komentari
Novi komentari Najviše ocena
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Mali Zemunac

Hahahahahahahahahahahaha!!!!!
A dje su im Gaso, Bojo, Damir i ostali sarplaninci???

Filip

Hahahahahahah. Jaoooo uzasa. Samo nam jos on fali i onda smo ga tek nagrabusili.

Borik69

Super Dule je veličina od čoveka i blizak je bivšem predsedniku opštine. Brane je isto bio faca, delio ljudima i šakom i kapom, kod njega su radnici imali svakakve dodatke a kod Matića jedva primaju platu. Dule štiti svoje momke koji su mu odani a i Prostran je zaposlio dosta svojih devojaka i dobar je drug,čini našima ostavio je dalmoše u veću, zamenika predsednika, glavni pravobranioc. A lepotana Matića možemo da smenimo na skupštini kad god Brane kaže.

SNS

Duško Tarbuk je PRELETAČ !!! Nema podršku u SNS Zemun niti će je ikada imati. Ako je ova informacija istinita pozivam sve zemunske naprednjake da bojkotuju Tarbuka i njegovu ekipu iz sve snage., mada mislim da je u pitanju spinovanje vlasnika sajta (kao i gomila vesti do sada). I UPAMTITE – JEDAN JE I NEPONOVLJIVI BRANA PROSTRAN !

Pera Milic

Dule Tarbuk je poznat, priznat i obrazovan covek. I treba da zameni ovu bitangu Matica. Svaka cast, Vucic je opet pogodio kadrovsku politiku.

Dejan Matić

Još ćemo da vidimo ko će gde da bude, a vama ću zbog ovoga ponovo da oborim sajt. Dovešću cele Ugrinovce pred opštinu ako samo pokušaju nešto, a debeli nikad ne može da bude kao ja.

Aleksandar

Deki nisu samo Ugrinovci uz tebe. Zna se da radiš koliko možeš. Predhodni ti ostavio praznu kasu i pobegao u preduzeće koje još može da se klepa i poveo sve svoje pomoćnike, one koji su već ojadili opštinu. Davao je premije, lažne prekovremene da bi i zaposleni ćutali, a sad kad je kriza kao ti si loš. Ostavio svoje zemljake da te sabotiraju a i dalje je sve kako on kaže, na primer moralo je da se uvede Mileniju Team preduzeće jer je on pre tebe dogovorio i mnogo toga. Možda on i gura svog druga Duleta sad. Valjda Šef zna ko je bi sa njim oduvek a koga je kupio od Karića.

Šone Odžaci

Druže udri argumentima, radom, sposobnoscu, nemoj da obaraš sajt zato što se ne slažeš sa iznetim. To je drugi razlog zašto ne glasam za srs, sns..neistomišljenici se napadaju. Cepaj argumentima i pravi će te ljudi podržati.

djole

Peace Brothers…♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana

Dule je institucija. O tome toliko,

Ema

Čudna je to stvar da dotični glavni likovi ove priče uopšte zaslužuju te uloge, koliko se Srbija promenila.
Neverovatno je da se građani Zemuna ovde izjašnjavaju, preborjavaju, prestrojavaju i šta već ne.
Lopov je lopov.
Neznalica je neznalica.
Uvek se znalo gde im je mesto.
Kad-tad prolazili bi po zasluzi.
A mi danas i ovde vodimo nekakve rasprave o njima, nedostojnima jednog jedinog slovca.
I sve što im možemo je da jedni objavljuju, drugi čitaju.
Biće onako kako neke samozvane “tate” odluče.
No coment, stvarno.

Šone Odžaci

Ne poznajem ni jednog ni drugog…hoću nekog čiji je pradeda Zemunac.

Zeljko

Dule je lik , sa snaznom voljom i petljom da uradi nesto. Ima dara za medjuljudske odnose , ostar kad treba i ne da nikome da ga gazi. Svakako nije trecerazrednog obrazovanja . To je cista glupost. Covek je pravi frontmen. Pametan , sposoban ali i licno hrabar. Srecno Dule.

GoranZemun

Tarbuk je ok. Od reči je. Za razliku od mnogih i na ovoj i na onoj strani. E sad što se mnogima ne dopada opcija kojoj trenutno pripada, to je druga stvar. Koliko sam ja upoznao Tarbuka, mislim da je SNS samo jedna od faza, a kojih će biti još, hvala Bogu.

Zeljko

” Trecerazredno obrazovanje ” i ” tome podobna elokvencija”…..kakve li gluposti . Pa ko je ikad sa Dusanom pricao uvideo je koliko je obrazovan i elokventan . Sa izrazitom socijalnom inteligencijom i osecajem za ljude i dogadjaje. ” Pljunimo boljega , jer sami nista ne vredimo.” Srpska posla. Mislim , da sa njegovim sposobnostima , a na nesrecu autora teksta , Dusko polako i stabilno pravi karijeru dobrog politicara. Evo , koliko se ja razumem u ljude , kladio bih se na njega. Vreme ce pokazati .