Elektrotehnička škola “Zemun”

0
120
U blizini Kule na Gardošu, nadomak Dunavskog šetališta i novog mosta Zemun – Borča, koji će nas približiti i drugoj obali Dunava, nalazi se Elektrotehnička škola „Zemun“.
Škola postoji od 1887. godine kao prva stručna škola u Zemunu. Današnja zgrada u ulici Nade Dimić podignuta je 1949. godine i imala je internat za učenike. Odlukom Narodnog odbora grada Beograda zvanično je osnovana 05.10.1954. godine pod nazivom „Majstorska škola metalske struke u Zemunu“. Tokom godina menjala je nazive i obrazovne profile prateći privredni razvoj Zemuna. Godine 1960. menja naziv u „Metaloprerađivačku školu za učenike u privredi“ i upisuje 600 đaka. Od 1980. škola postaje „Mašinski obrazovni centar“, a 1987. nosi naziv „Mašinska škola Zemun“.
Današnji naziv ETŠ „Zemun“ nosi od aprila 2003. godine. Od tada se neprestano usavršava i modernizuje pripremajući učenike za različita zanimanja iz elektrostruke. Danas je to savremena obrazovna ustanova opremljena sredstvima za kvalitetno i nadasve zanimljivo izvođenje nastave. Dosezanje i širenje saznanja iz oblasti elektrotehnike i informacionih tehnologija, koja postaju neophodna čoveku 21. veka,  ETŠ „Zemun“ omogućava školovanjem učenika na sledećim profilima:
Četvorogodišnje školovanje: Elektrotehničar računara, Elektrotehničar automatike, Elektrotehničar termičkih i rashladnih uređaja, Administrator računarskih mreža.
Trogodišnje školovanje: Elektromehaničar za termičke i rashladne uređaje, Elektromehaničar za mašine i opremu
U narednoj školskoj godini Škola će biti bogatija za ogledno odeljenje smera Informacionih tehnologija, a takođe očekujemo da ćemo u najskorije vreme biti prva škola koja će otvoriti odeljenje Tehničke gimnazije.
 Učenici naše Škole ostvaruju zapažene rezultate na takmičenjima iz različitih predmeta i učestvuju u brojnim kulturnim, humanitarnim i sportskim aktivnostima.
0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare