Hendler pasa – nova profesija kod nas

0
148

Handling pasa (prezentovanje pasa na izlozbama) u svetu poznato zanimanje, kod nas jos u razvoju ali sve vise zastupljeno. Sve više je profesionalnih odgajivača pasa kojima je prezentacija psa na izložbi na najbolji mogući način stvar od koje zavisi rejting odgajivačnice i obim posla, te je unajmljivanje hendlera za izložbe sve više stvar bez koje se ne može zamisliti profesionalni odgoj.

Vladimir Bursac iz Batajnice, jedan je od najpoznatijih hendlera u Srbiji, a u ovom poslu je jedan od pionira kod nas. Njegova izlaganja videli su ljubitelji pasa širom evropskog kontinenta. Handlingom pasa poceo je da se bavi pre 7 godina, kada ga je, dok je izvodio svog psa, zapazila grupa odgajivača i predložila mu angažman. Vladimir je prihvatio, i nije prošlo mnogo vremena do momenta kada je postao hendler profesionalac. Rezultati na nacionalnim i međunarodnim izložbama pasa učinili su Vladimira jednim od najtraženijih hendlera u regionu, a sve češće je viđen u ringovima Francuske, Poljske, Finske, Grčke, Švajcarske… Vladimir na stotinama izložbi prezentuje pse iz svih deset FCI grupa.

– Ovaj posao, kao i svaki drugi, zahteva stalno usavršavanje, upoznavanje života pasa, brojne kurseve, kontakte sa veterinarima, kinološkim sudijama, odgajivačima i svim onim ljudima koji imaju veze sa ovim plemenitim životinjama. I sam sam vlasnik nekoliko četvoronožaca, te slobodno mogu da kažem da su psi moj život. Druženja, putovanja, kontakti i nezaboravne uspomene učinili su me bogatim čovekom, izjavljuje Vladimir Bursać za Zemunske novine.

– Svim mladim ljudima poručujem da su psi siguran način da se deca i mladi odvoje od ulice – naučno je dokazano da se vlasnici pasa gotovo nikada ne okreću narkoticima, a držanje pasa se preporučuje i tokom lečenja bolesti zavisnosti. Deca odrasla uz pse su mnogo manje sklona alergijskim oboljenjima koja su prava pošast modernog doba.

Zato, družite se sa čovekovim najboljim prijateljima, poručuje ovaj naš simpatični sugrađanin.

 

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare