Ipak izbori u Zemunu! Dejan Matić podnosi ostavku

1
71

Izbori za odbornike SO Zemun biće održani u paketu sa ostalim izborima na svim nivoima.

Iako je Zemun imao izbore van uobičajenog termina, pa nije bilo potrebe za završavanje mandata makar još godinu dana, dobili smo pouzdanu informaciju da je predsednik opštine Dejan Matić- Super Deki rešio da podnese ostavku i proveri svoje pozicije na izborima.

Ovo je, do pre neki dan, bilo nezamislivo i Matić je bio gotovo u paničnom strahu od izbora i činjenice da je za njegovog naslednika na mestu predsednika opštine bio predviđen Duško Tarbuk, ali se dogodio kopernikanski obrt situacije koji je, izgleda, uništio Tarbukovu naprednjačku karijeru, a Matića ponovo vratio „u igru“. Naime, prema informacijama koje smo dobili iz samog vrha SNS, procurela je informacija da je Tarbuk imao sastanak sa članom predsedništva DSS gde je, u zamenu za povratak u tu partiju i finansiranje dela izborne kampanje, tražio visoko mesto na listi za poslanike Skupštine Srbije.

Кako kaže naš izvor, prema Tarbukovim procenama, koje nikada nisu omanule, DSS je jedna od stranaka koje sigurno prelaze cenzus i ulaze u skupštinu, pa je šansu za poslaničko mesto video pre tu nego kod naprednjaka, gde ne bi mogao da se makne dalje od opštinskog nivoa.

Međutim, od predsednice DSS, Sande Rašković Ivić, došao je negativan odgovor, a ona je čak odbila i da primi Tarbuka i sasluša njegov predlog. U ubeđenju da naprednjaci neće saznati za njegov pokušaj ponovnog konvertitstva, Tarbuk je prešao preko cele stvari, nesvestan da je napravio životnu grešku. Njagove pozicije u SNS trenutno su pod ozbiljnim znakom pitanja zbog toga što je uradio. Jedno je sigurno- Matić se odlučio na ostavku i očekuje još jedan predsednički mandat, a budući da je na direktnoj liniji sa Aleksandrom Vučićem, sigurno je da o Tarbukovoj političkoj sudbini zna nešto više od nas.

Inače, zbog turbulentne situacije među naprednjačkim kadrovima u opštini, postoji mogućnost da se na lokalnu scenu sa više instance vrati Milan Bojović kako bi se prekinule podele. Bojović je Vučićev čovek od poverenja i dugogodišnji naprednjački operativac sa najjačom izbornom bazom- kontroliše preko 4000 članova stranke i od njegovih glasača se, u stvari, očekuje da SNS obezbede visok izborni rezultat u Zemunu.

Socijalistička partija, prema našim informacijama, nakon ovih izbora odlazi sa vlasti u našoj opštini. Do sada su simbolično učestvovali sa nekoliko funkcionera, ali je namera SNS da im se zahvale na saradnji, iako se ne planira udaljavanje sa vlasti koalicionih partnera socijalista, PUPS i JS.

Demokratska stranka Zemuna se suočava sa ozbiljnim poteškoćama u pripremi izbora i ostaje nam da vidimo da li će i kako uspeti da se organizuje.

Socijaldemokrati su nepoznanica, izuzev svog aktivnog predsednika Nikole Dmitrašinovića koji obećava čvrstu, argumentovanu i borbenu kampanju, a slično je i sa njegovim skupštinskim kolegom Danilom Tvrdišićem, za čiju se Narodnu mrežu još ne zna na koji način će nastupiti na izborima.

Srpska radikalna stranka računa na dobar izborni rezultat, budući da im je lider, Vojislav Šešelj, prisutan i vodi im kampanju.

DSS i Dveri računaju na svoju standardnu izbornu bazu, a prema rečima predsednika odbora, Srđana Furtule, sada u lokalnu kampanju ulaze neopterećeni kontroverznim pojavama poput Duška Tarbuka ili Aleksandra Poposkog sinonima za lošu vlast u Zemunu, jer su oni otišli tamo gde im je i mesto, u SNS.

Posebno zanimljiva situacija je u grupaciji „Složni za Zemun i Batajnicu“. Кako saznajemo, na jednom od njihovih sastanaka je gotovo došlo do tuče oko podele pozicija i funkcija koje planiraju da „osvoje“. Naime, u ovoj grupaciji ljudi su do te granice neupućenu u rad opštinske uprave da misle da, kada dođe nova garnitura vlasti, cela opštinska uprava dobija otkaz i zapošljavaju se kadrovi „pobednika“.Ovakvo nešto su imali i u nekom od svojih predizbornih spotova u nekoj od prethodnih kampanja, gde su obećavali, citat, „nekoliko stotina radnih mesta u opštinskoj upravi“. Budući da su im naprednjaci postavili nekoliko uslova da bi im finansirali kampanju, upitno da li će oni te uslove ispuniti i dobiti sledovanje, jer u suprotnom nemaju finansijsko rešenje za izbore. Ostaje nada da se neće zaista potući prilikom formiranja liste.

Zemunske novine će pratiti izbornu kampanju i blagovremeno izveštavati svoje čitaoce o njoj. Naravno, ekskluzivne informacije se podrazumevaju.

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
1 Komentar
Stariji komentari
Novi komentari Najviše ocena
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
ANONIMUS

Jao, stomak me boli.
Dobro ste me nasmejali.
Vi ste recept kako od ničega napraviti nešto.
Tekst je generalno istinit i sjajno napisan!