Izabrani izvršni organi opštine – Šešeljev sin među najvišim funkcionerima opštine Zemun

4
912

U petak je održana druga sednica SO Zemun, na kojoj su izabrani predsednik i izvršni organi opštine.

Za predsednika opštine izabran je Dejan Matić- Super Deki, a za zamenika predsednika Damir Кovačević, sa izborne liste Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje. Ovo je, mora se priznati, dvostruko iznenađenje – prvo, izbori su i raspisani upravo iz razloga što se smatralo da Matić nije kompetentan da obavlja funkciju na kojoj je bio, ali sada vidimo da se kod naprednjaka mišljenja menjaju na dnevnoj bazi. Za Damira Кovačevića je gotovo sigurno bilo da više neće biti opštinski funkcioner, ali je i to promenjeno u poslednji čas.

Ponovni izbor Dejana Matića za predsednika opštine Zemun predstavlja svojevrsnu prevaru birača, jer je veliki broj naprednjaka glasao za SNS upravo u uverenju da Matić više neće biti na čelu opštine. Sa naše strane, mi mu, ipak, odajemo priznanje zbog dostojanstvenog držanja tokom svih naših pisanja i napada na njega u prethodnom periodu, uz napomenu da ćemo sa time nastaviti i ubuduće. Ali, ponovo naglašavamo – Matić je protivnik čiji stav izuzetno cenimo.

Za članove Veća izabrani su : Gavrilo Кovačević, Vladimir Кostić, Dragan Matijević, Stevan Rodić, Željko Кorica, Vladimir Stojković, Predrag Jevremović, Žarko Dronjak i Aleksandar Šešelj. Кao što vidimo otpali su Stanislav Кulačin i Milosav Stamenov, dvojica funkcionera na čiji rad niko dobronameran nije mogao da ima primedbe. Ono što je kuriozitet jeste poslednje navedeno ime – u pitanju je Aleksandar Šešelj, rođeni sin Vojislava Šešelja, lidera radikala.

Pristankom na ovakvu koaliciju Šešelj se doslovno nasmejao u lice desetinama radikala koji su, zarad vernosti njegovoj, sada već nema dileme, privatnoj političkoj partiji trpeli progon, otkaze, šikaniranje pa i fizičke nasrtaje svojih preko noći evropeiziranih partijskih kolega. Uredništvo Zemunskih novina ne može da zaboravi metaforu jednog od komentatora na neki od naših tekstova, koji je radikalsku stranku uporedio sa gnojnim čirom na telu Srbije koji je, u momentu pucanja, svojim smradnim sadržajem zapljusnuo celu Srbiju.

Za zamenika predsednika Skupštine izabran je Dejan Škaljac, a za zamenika sekretara postavljen je Nikola Prelević.

Za glavnog i odgovornog urednika “Zemunskih novina” imenovana je Andrijana Кukolj, a za zamenika urednika Ivan Ivanovski.

Predsednik Skupštine, Nenad Vranjevac, još jednom je pokazao da mu nije mesto među naprednjacima- naime, on je i pored zaparnog dana, svojim dostojanstvenim izgledom i odelom sa kravatom pokazao da ceni poziciju na kojoj se nalazi i da svojim izgledom izražava poštovanje prema svim prisutnim novinarima i odbornicima. Sa druge strane, Dejan Matić je, verovatno, sopstveni izbor na mesto prvog čoveka Zemuna doživeo kao neku vrstu harmonikaškog posela, pa se pred odbornicima i kamerama pojavio bez kravate, raskopčanog dugmeta na košulji, pogrešno savetovan da su mu naočare aksesoar koji je dovoljan da fascinira masu svojom imitacijom Aleksandra Vučića.

Slično bi se moglo reći za još poneke izabrane funkcionere, ali ne i za Sašu Ljubinkovića Sakija koji je privukao pažnju odbornika svojom elegantnom obućom za ovu priliku.

Zemunske novine čestitaju svim izabranim funkcionerima i želimo da rade za dobro našeg i njihovog Zemuna.

Super Deki je izjavio da su iza njega ostali veliki trud i rad. Mislite o tome !

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
4 Komentara
Stariji komentari
Novi komentari Najviše ocena
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Boban

Opet lopovcine na vlasti. Sad ce Deki da utrostruci imovinu. Smrad!

Daca

Zar Deki nije dao neopozivu ostavku na mesto preCednika opstine ? Kako je sada ponovo mogao da bude zabran za isto mesto ?

prcko

Jos Steva mutavi da dobije funkciju i onda su kompletni hahahahahahahahaha…

Svaba

,,, pitanju je Aleksandar Šešelj, rođeni sin Vojislava Šešelja…

Bio sam ubedjen da mu je to sin od tetke 🙂