Jahači apokalipse i dalje nastavljaju sa uništavanjem Zemuna

2
781

Prema podacima koje smo dobili od naših pouzdanih saradnika iz redova vladajuće zemunske garniture, karte za igru u narednom mandatu već su podeljene.

Manje više ključni igrači se neće menjati što je, rekli bismo, ipak najveće iznenađenje od svih mogućih opcija.

Predsednik opštine ostaje Super Deki – Dejan Matić.

Iako dobro poljuljan pisanjima Zemunskih novina i ostalih medija, Super Deki je uspeo da održi prisebnost i eliminiše potencijalne pretendente na njegovu poziciju. Zamenik predsednika će biti još jedan Ugrinovčanin- Slaviša Topalović. Topalović je jedan od najbližih saradnika Tomislava Nikolića i za ovaj predlog se može reći da predstavlja iznenađenje. Iako se trudio da se nikome ne zemeri, Topalović je, budući jedini „nikolićevac“ među Vučićevim korifejima, važio za totalnog autsajdera. Biće da je predsednik države ipak zadržao određeni uticaj u SNS.

U opštinskom veću ostaju Gavrilo Кovačević, Vladimir Кostić i Milosav Stamenov, kao dosadašnji „nosioci posla“. Neizvesna je pozicija Stanislava Кulačina, koji još uvek nije ozvaničio svoj naprednjački angažman, a kao ustupak da bi se sprečilo previranje u SNS biće ostavljeni i Dragan Matijević i, što je zaista postupak za koji ne postoji objašnjenje, Stevan Rodić. Rodić je unutar SNS duboko kompromitovan pisanjima našeg portala i ne postoji raspoloženje ostalih naprednjačkih funkcionera da im on bude saradnik.

Priča se da su neki od napred navedenih čak razmišljali da ne prihvate ponuđene funkcije u znak protesta što je Rodić zauzeo mesto nekom od brojnih aktivista koji su na leđima izneli napornu naprednjačku kampanju. U JP “Poslovni prostor Zemun” dolazi do promena, ali preduzeće, kako kažu naši izvori, „ostaje u krugu porodice“.

Naime, Petar Jarić dosadašnji direktor, definitivno odlazi na „više mesto“, ostavljajući preduzeće svojoj bliskoj prijateljici Кatarini Šušić. O ovo dvoje funkcionera već smo, u nekoliko navrata, pisali na našem portalu. Moramo naglasiti da je Jarić, ipak, pokazao određeni kvalitet, uz ogradu da to zaista nije bilo teško budući da mu je prethodnik bio Aleksandar Poposki, diplomac zaječarskog Megatrenda koji se svima predstavljao kao magistar ekonomije- ono što je ovaj „stručnjak“ napravio u preduzeću prepričava se i dan danas.

Ipak, simpatije prema Jariću neće nas sprečiti da se ubuduće detaljno pozabavimo Кatarinom Šušić, o kojoj već imamo pripremljen materijal za tekst.

Duško Tarbuk je poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srbije. Naprednjački, naravno, kao i njegov kolega Andrejica Mladenović, sa kojim je zajedno napustio DSS. Ono što imamo kao informaciju jeste da je Mladenoviću obećano mesto ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu u budućem sazivu Vlade.

Jedini od dosadašnjih funkcionera koji je definitivno na ledu jeste Damir Кovačević. Iako još uvek ne gubi nadu za neku od pozicija u opštinskoj nomenklaturi, šanse za to su, kako nam je rečeno, minimalne. Ovo su dosadašnja naprednjačka rešenja.

Budući da je kod njih sve neizvesno do samog kraja, mi ćemo pratiti situaciju i o svemu izveštavati naše sugrađane.

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
2 Komentara
Stariji komentari
Novi komentari Najviše ocena
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Marko K

Dakle, “usrećitelji” su preživeli – no coment.
Korov.
A što se bišeg zamenika predsednika opštine tiče, proverite da nije među poslanicima.
Preporučili se “ljudi”.
Nisam siguran da će Zemun preživeti još jedan mandat ove garniture bez nepopravljivih posledica.
Tragično!

Sveznalica

Stvarno ste obavesteni .Sve sve ali Steva Rodic Opet pa to nije normalno ,bolje ,Majmun Coba ,iz Planete Majmuna da je umesto njega ,Zemun bi bolje prosao.