Javni konkurs – tajni skandal

5
75

Gradska opština Zemun raspisala je Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata i programa iz oblasti kulture i sporta.

Ovo je, koliko nam je poznato, prvi javni konkurs ovog tipa koji je raspisala zemunska opština i funkcioneri zaduženi da sve prođe „kako treba“, to jest da se novac usmeri ka projektima koje sprovode ljudi bliski vlastima, nisu očekivali toliko veliki odziv kakav je bio.

Sam konkurs je realizovan krajnje problematično. Saznajemo da je komisija bodovala projekte BEZ KVORUMA, da su bodovanje vršili ne članovi komisije zaduženi za to, već radnici opštinske uprave, provereni partijski jurišnici, koji su imali spisak organizacija koje moraju da prođu. Tako je došlo do situacije da su odbijeni sjajni kulturni i sportski projekti, od kojih su neki predloženi od strane organizacija sa međunrodnim renomeom, a budžetska sredstva su dobili, na primer, projekat „Jednodnevni izlet penzionera“ od strane organizacije koju vodi majka jednog od naprednjačkih funkcionera iz Ugrinovaca, ili projekat sređivanja nekog parka, koji podrazumeva kupovinu trimera, kosilica i sveg pratećeg materijala, koji nakon JEDNONDEVNE realizacije projekta (košenja trave) ostaju u vlasništvu organizacije čiji je projekat realizovan.

Sve to ne bi bilo toliko čudno (navikli smo se na ovakve incidente od strane opštinskih vlasti) da se nije desila najskandaloznija stvar koja je moguća u ovakvim situacijama- nestanak konkursne dokumentacije. Dakle, dokumentacija sa prijavama, projektima i svim ostalim pratećim aktima nestala je iz prostorija odeljenja za društvene delatnosti GO Zemun, i to u sred trajanja konkursa. Šta je konkretno nestalo, i da li je, možda, zbog nepravilnog bodovanja projekata bilo „potrebno“ da nestane sva dokumentacija, nismo uspeli da saznamo.

Ono što smo saznali jeste da je za nestanak dokumentacije okrivljena Marija Živković Nikolić, službenica Odeljenja za društvene delatnosti. Navodno je u ispitivanje uzeta i Vanja Stanivuk, napred pomenuta perjanica i članica partija svih dosadašnjih silnika koji su vršili vlast, ali je ona, što nas ne iznenađuje, oslobođena odgovornosti. Dakle, obična službenica je izabrana da bude žrtva ovog skandala i opštinari pokušavaju da ceo teret ove skandalozne dodele sredstava svale na njena pleća.

Pratićemo razvoj situacije i blagovremeno obaveštavati čitaoce našeg portal.

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
5 Komentara
Stariji komentari
Novi komentari Najviše ocena
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Službenica

Poznajem optuženu Mariju Živković, reč je o ženi harizmatičnog izgleda koja ima umetnički stil odevanja. Radi u Opštini još iz perioda kada je tek nekolicina imala visoko obrazovanje, danas to nije slučaj, lakše se dolazi do svega Mr. Dr., ipak Mariju Živković ne mogu da ugroze jer su nestručni i nepismeni. Samo su jedan primer njene pretpostavljene, u tekstu pomenuta šef Vanja Stanivuk koja je u Opštinu Zemun došla iz Ministarstva za državnu upravu, špekuliše se da je promenila ime da bi uzela otpremninu i odmah zasnovala radni odnos, svakako je bila dobra svakoj vlasti i uvek na rukovodećoj poziciji, najčešće optužujući svoje podređene i prenoseći tračeve. Druga nadređena, načelnica Dafina Bašanović, ujak joj je takođe bio načelnik, što je čest slučaj da bračni parovi i rođaci istovremeno budu na poziciji, je u trenutku nestanka dokumentacije bila odsutna. Marija Živković je obučila poslu svoju načelnicu, jedva se spominje kao obrađivač dok načelnica potpisuje njene radove i deluje pametno, no načelnica je prijateljica bivšeg zamenika predsednika opštine Saše Ljubinkovića. Ako već nameštaju konkurs nemaju prava ni da povise ton na Mariju Živković kojoj nisu obezbedili ključ i sef da zaštiti dokumentaciju i ona ne može biti odgovorna za dešavanja u zgradi van radnog vremena. Uostalom imaju obezbeđenje i kamere. I na kraju, pošto Mariju Živković doživljavam kao pametnu, nadam se da će ih tužiti, jer to što se njoj dešava, sutra se može desiti i meni i bilo kome i nadam se da će i druge savesne kolege slediti njen primer.

Клара

Istina apsolutna sto kaze Sluzbenica.
Sramota koliko malo komentara na ovako bitan text.

Poznajem obe

Sve dok PRELETAČI kao VANJA STANIVUK i DAFINA BAŠANOVIĆ budu na bilo kakvim pozicijama u opštini Zemun vama neće biti bolje. Vanja Stanivuk je zarad svojih sitnih pilićarskih interesa u stanju i rođenu mojku da proda a Dafina Bašanović je posebna priča. Od kada je znam sve što je umela je da se uvlači u d…e, laska i spletkari. Nema svoje ja i nikada ga nije imala. Gazi slabije od sebe a ustukne čim joj pokažeš zube. Ne ume ništa samostalno da uradi i nizašta ne preuzima odgovornost. Sramota je što je takva osoba BILO ŠTA u zemunskoj opštini. Svi koji znaju o kome je reč znaju da govorim istinu.

aleksandar balinović

Dafina Bašanovići,baš sam se pitao ko je ta žena,i kako je ona na toj poziciji načelnice,sada mi je već jasnije kada sam pročitao prethodne komentare.Kao pripadnik romske nacionalnosti bio sam tako neprijatno dočekan ne stigavši ni da pitam već sam vraćen i skoro isteran iz kancelarije.Takvu gordost i bezobrazluk nisam doživeo.Izgleda da zato nisam u mogućnosti da učestvujem i konkurišem za projekte.koje objavljuje opština Zemun,iako imam uredno registrovano udruženje.Zbog ,,takvih” informacije su nam nedonedostupne.Više nisam dolazio u opštinu,.,

Magdalena

Ha ha ha…kakve tekstove pisete, zalosno je koliko su pozutele ove zemunske novine, srecom niko ove tekstove ne cita osim vas samih koji pisete ovakve gluposti. Pisite bolje o vremenskoj prognozi umesto sto izbacujete polupismene ineproverene tekstove.