Keramika sa Valentinom Savić

0
713
zemun

Umetnica Valentina Savić, održaće besplatne radionice keramike za mlade od 15 do 30 godina u galeriji “Stara kapetanija” 1 i 2 oktobra, 8 i 9 oktobra.

Keramika kao likovna disciplina ima svoje osobenosti koja podrazumeva posedovanje različitih znanja, veština, stavova i sposobnosti . Oni se mogu primeniti i u drugim područjima života i rada. Ovladavanje tehnikom rada u keramici zahteva samostalan stvaralački rad. Znanje i veštine koji se stiču na radionicama keramike Valentine Savić, odnose se na likovni jezik keramike i način njegovog korišćenja u sopstvenom likovnom izražavanju .

Važno je poznavanje keramičkih tehnika i materijala , a najčešće je to rad na grnčarskom kolu.
Negovanjem likovne kulture, čiji je deo i umetnost keramike nadareni pojedinac, ali i „ običan ” čovek stiče otvorenost za uvažavanje drugačijeg načina mišljenja, rada i stvaralaštva drugih ljudi, kao i da se bude kreativan u svim aspektima života.

Valentina Savić, vizuelna umetnica , član ULUPUDS-a imala je zapaženu izložbu u galeriji ” Stara kapetanija”, 2014, a i izložbom u Aranđelovcu u julu 2016. godine u sklopu tradicionalne Smotre ” Mermer i zvuci” , potvrđuje se kao renomirano ime u svetu keramike.

Branka Milutinović, dipl. Istoričarka umetnosti i kustoskinja

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare