Ko čuva ruglo u Zemunu?

0
841
zemun

Tri kuće u Cara Dušana prete da se sruše, a prolaznike ugrožava i mogući odron. Postavljena zaštitna ograda koju su vrlo brzo poskidali lopovi.

NAPUŠTENI objekti nepoznatog vlasnika u Ulici cara Dušana 12, 14 i 20 u Zemunu, godinama su prave ruine, dobro poznate prolaznicima ove ulice kojom se kreće nekoliko linija gradskog prevoza, kao i bezbroj privatnih vozila. Sada su u takvom stanju da je rušenje pitanje dana. Velika su opasnost za prolaznike i vozače. Osim rušenja, preti i mogući odron, jer im je brdo u zaleđu.

Iako ovaj problem nadležnima iz Opštine Zemun sigurno nije nepoznat, “Novosti” juče nisu dobile informaciju o namerama opštine u ovoj situaciji.

Lazar Radivojević, koji živi prekoputa rugla, tvrdi da je nekoliko opštinskih i gradskih inspekcija izlazilo na teren i da je već bilo nekih radova. On kaže da su radnici pre nekoliko dana postavili alumini1jumsku zaštitu koju su, navodno, vrlo brzo posle toga, poskidali lopovi.

 

– Insistirao sam da sruše jedan od zidova, što su i uradili, ali ga kasnije nisu povezali pa je posao ostao nedovršen – kaže Radivojević. – Ni sam ne znam koliko sam puta zvao, prebacuju me sa opštinskih inspekcija na gradsku, jer ne znaju ko je nadležan.

Kako Radivojević kaže, krov na broju 14 urušio se 2013. godine. U Cara Dušana 20 krov se srušio 2010. a Radivojević tvrdi da je i zbog toga zvao inspekcije.

– Vodim borbu sa gradom, dolazile su i arhitekte, ali ništa na kraju od toga nije bilo – kaže Radivojević.

VLASNIŠTVO NARODNOG POZORIŠTA?

Prema rečima Lazara Radivojevića, ovi objekti na adresi Cara Dušana 12 i 14 nekada su bili korišćeni kao poslovni prostor ili kao ostava Narodnog pozorišta. Kuća na broju 20 bila je u privatnom vlasništvu, a otkako su se vlasnici iselili objekti su zapušteni.

Izvor: Novovsti

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare