Kosovo – kamen o koji se razbijaju baloni lažne patriotske retorike

2
78

Odavno nam je poznato da pravi izdajnici uglavnom nisu oni koji javno pozivaju na izdaju, već oni koji su najglasniji kontra izdaje. Dakle, ti, najglasniji, uvek su sredstvo koje će neprijatelj iskoristiti da implementira svoje okupacione zakone, formalizuje otimanje teritorije, suspenduje zakonske akte okupirane države… Prema pisanju portala KiM Novine, glavni partijski operativac Vojislava Šešelja, Vjerica Radeta, tražila je od aktivista Srpske radikalne stranke na Kosmetu da se, sledeće godine, uključe u izbornu trku na izborima koje raspisuje takozvana Republika Kosova. Po saopštenju za javnost koje su danas prosledila medijima dva udruženja iz sa KiM, tvrdi se da je predsednica izvršnog odbora Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta u razgovorima sa najodgovornijim ljudima svoje stranke, zahtevala da oni na proleće naredne 2016. godine, kada Atifete Jahjaga bude raspisala lokalne i parlamentarne izbore, na te izbore moraju da izađu i to pod imenom Grupa građana – Srpski radikali kako bi bili ispoštovani svi zakoni takozvane, lažne tvorevine šiptarskih separatista!

Saopštenje šokantne sadržine prenosimo u celini:

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Sastanak predsednice izvršnog odbora Srpske radikalne stranke Vjerice Radete sa članovima opštinskih i okružnih odbora širom Kosova i Metohije pokazuje neki čudan politički obrt kada je u pitanju političko delovanje Srpske radikalne stranke na Kosovu i Metohiji.

Naime, u razgovorima sa najodgovornijim ljudima svoje stranke Vjerica Radeta je zahtevala da oni na proleće naredne 2016. godine, kada Atifete Jahjaga bude raspisala lokalne i parlamentarne izbore, na te izbore moraju da izađu.

Pošto Srpska radikalna stranka kao ni ostale političke stranke iz Beograda, Šiptari iz Prištine nisu registrovali Vjerica Radeta im je savetovala da oni izađu na izbore pod imenom Grupa građana – Srpski radikali. Svi prisutni na sastanku energično su odbacili njen predlog izuzev predsednika opštinskog odbora Vučitrna iz sela Gojbulje. Društvo srpsko-slovenske solidranosti „Grigorije Stepanovič Ščerbina“ kao i pokret građana „Stara Srbija“ podsećaju građane da je od 1999. godine do sada stav Srpske radikalne staranke bi da se bojkotuju izbori koje organizuju okupatori. Čelnici i članovi ove stranke tako su bojkotovali sve UNMIK-ove izbore do 2008. godine kao i izbore koje je posle 2008. godine organizovala separatistička vlast u Prištini. Ovaj kopernikovski politički obrt iznenađuje Srbe na Kosovu i Metohiji imajući u vidu da su članovi i simpatizeri ove stranke zajedno sa ostalim nacionalnim strankama bili zagovornici izuzetno uspešnog bojkota 2013. godine koje je raspisala predsednica samoproglašene “republike Kosovo” Atifete Jahjaga a koje je zdušno i žestoko podržao ondašnji prvi potpredsednik a sadašnji predsednik Vlade Aleksandar Vučić. Zbog apsolutno uspešnog bojkota izbora 03. novebra 2013. godine Aleksandar Vučić je zatražio od NATO pakta dozvolu da uđe sa svojim bezbedonosnim snagama na Kosovo i Methiju, gde bi se zadržao oko 45 minuta a za to vreme bi disciplonovao neposlušne Srbe u južnoj srpskoj pokrajini.

Mnogi se pitaju šta se to u ove dve godine izmenilo da od stava tvrdog bojkota Srpska radikalna stranka postane zagovornik separatističkih izbora na Kosovu i Metohiji.

Inače članovi Srpske radikalne stranke 2013. godine nisu izbore bojkotovali po ličnom nahođenju nego zato što su uvažavali stav predsednika svoje stranke.

U ovoj našoj kosovsko-metohijskoj nedođiji jedino što raduje jeste da su svi čelnici opštinskih i okružnih odbora i posle obraćanja predsednika svoje stranke da se na separtističke izbore mora izaći zadržali svoj stav da te izbore treba bojkotovati izuzev pomenutog predsednika opštinskog odbora Srpske radikalne stranke iz Vučitrna.

Društvo srpsko-slovenske solidarnosti „Grigorije Stepanovič Ščerbina“ i pokret građana „Stara Srbija“ iz Gračanice još jednom podsećaju građane Srbije da su Šiptari više od deset godina bojkotovali sve izbore koje je Republika Srbija organizovala u periodu od 1987. do 1999. godine na osnovu preporuke zemalja Zapada. Srbija neće i ne može zadržati Kosovo i Metohiju ako Srbi svojim izlaskom legitimišu izbore separatističke vlasti u Prištini.

Srpska radikalna stranka je, preko svog predsednika okružnog odbora na KiM Zvonka Mihajlovića pokušala da demantuje ovu vest, na način karakterističan za radikale- organizovanim pozivima i napadima na redakciju portala KiM novine, izbegavajući, istovremeno, da se direktno izjasne oko sporne vesti, za koje su KiM novine dobile zvaničnu izjavu predstavnika udruženja kosmetskih Srba da je instrukcija o izborima ipak došla od Radete i Šešelja. Prenosimo i izjavu Vjerice Radeta datu portalu Srbin Info: „Nije tačno da rukovodstvo SRS iz Beograda vrši pritisak na svoje članove na Kosovu i Metohiji kako bi izašli na šiptarske izbore.

U Srpskoj radikalnoj stranci nikada nismo iz centrale u Beogradu nametali svoju volju Srbima na Kosmetu, svesni činjenice u kakvim uslovima tamo živi naš srpski narod. Najuže rukovodstvo naše stranke, na čelu sa našim predsednikom dr Vojislavom Šešeljom, podržava svaku volju i odluku naših članova na Kosovu i Metohiji, što je bila dosadašnja stranačka praksa i biće ubuduće,“ zaključila je na kraju, u ime SRS-a, gospođa Radeta za ovaj portal. Onome ko se ikada makar malo zanimao politikom, izjava Vjerice Radeta je više nego jasna- ona niti jednom reči ne demantuje da je data instrukcija za učešće na izborima Republike Kosova, čime bi ova nakazna kvazidržava bila dodatno legitimisana, niti eksplicitno tvrdi da radikali neće učestvovati na njima- naprotiv, ona tvrdnjom o „poštovanju volje članova“ ostavlja više nego jasan prostor upravo za ono o čemu se priča.

Iz Zemunskih novina moramo da dodamo da je borba Vojislava Šešelja u Hagu bila herojsko delo i pokazatelj jednog genija, i da će se o toj davidovskoj borbi zaista sa poštovanjem učiti budući istoričari prava i slobodarski duhovi širom sveta. Mi se niti jednog momenta ne dvoumimo da takvom nastupu, takvoj snazi duha i takvoj hrabrosti kakvu je pokazao Vojislav Šešelj u Hagu ukažemo najdublje moguće poštovanje i pijetet.

Međutim, ne možemo a da sa prezirom ne pogledamo na ovog drugog Vojislava Šešelja, sitnog šićardžiju, kalkulanta i dvorskog korifeja Aleksandra Vučića, kako svojim nerazumnim potezima baca niz vodu sve ono ljudsko što nam je svojom decenijskom borbom pokazao. Suštinski, on se samo vratio samom sebi- epizoda u Hagu je bila ona vatra koja je iz njega izvukla ono najbolje što naši Dinarci imaju- politička epizoda u Srbiji izvlači iz njega najgore osobine ovih naših ljudi.

On je samo karikaturalno uvećana Janusova maska koju ima većina Srba danas.

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
2 Komentara
Stariji komentari
Novi komentari Najviše ocena
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Bojan Popov

Povratkom Šešelja iz Haga narod se ponadao da će se konačno čuti prava opozicija i da će svojom energijom pokrenuti narod u pobunu protiv ovog nedemokratskog i kriminalnog režima. Međutim, brzo se pokazalo da je Šešelj tu da bi Vučić manipulisao sa njim i koristio ga da pljuje po Nikoliću. Lepo ga Vučić koristi u tom sukobu, a da ništa sam nije rekao protiv svog stranačkog suparnika. Igra se sa njim kao sa maloumnim detetom. Te idi na Farmu, te u Parove i ajde sad na izbore na Kosovu! Žalosno je da jedan takav intelekt i vrhunski pravnik sebi dozvoli da bude otirač, ali valjda mu Vučić vraća za one gajbice što je nosio i mirno stajanje dok mu se ovaj obraća! A čim mu je jedna Radeta prvi saradnik, jasno je da je Vojislav Šešelj izgubio politički kompas. Nadam se da će naš narod dole istrajati u svojoj borbi i da neće biti izmanipulisan da izađe na izbore, jer SRBIJA JESTE VEČNA DOK SU JOJ DECA VERNA

Bojan Z

Апсолутно разочаран Шешељевом “политиком”!
Са жаљењем то констатујем, јер сам се, као и већина, нечему понадао с његовоим повратком.
Уосталом, није АВ Томин него Војиславов кадар, на којег је овај увек био поносан.
Што се (К)Радета тиче – не заслужују коментар. Тоалет папир је скуп за те лопурдаче.