“KUD” koji mili moji

0
78

Prostor za društveno političke organizacije oduvek je bio, a tako nalaže i elementarna pristojnost, na diskretnim mestima koja ne bi bila podesna za malu privredu.

Kakvog su duha naši partijski prvaci na lokalu vidimo i po tome što svoje partije otvaraju na mestima gde su ranije radili butici, pekare, zanatlije, na prometnim mestima, šetalištima i prostorima na kojima treba da budu objekti u kojima se obavlja neka privredna delatnost. Osim što se time plastično pokazuje stanje u koje smo dovedeni- zamiranje privredne delatnosti, vrši se i neka vrsta demonstracije moći političkih partija u odnosu na obične građane.

Jedan od takvih lokala je (vlasništvo JP Poslovni prostor Zemun) u Ivićevoj ulici koristio opštinski odbor DSS- tako je, makar, pisalo na tabli, a i opštinski odbor ove partije kao zvaničnu postavio je adresu upravo u Ivićevoj.

Pre nego što uđemo u genezu ovog slučaja, treba naglasiti da nam nije cilj da se bavimo likom i delom aktuelnog direktora JP Poslovni prostor Zemun, Petra Jarića, budući da je imenovani, iako imamo neke sitne pritužbe na njega, pravo osveženje u odnosu na svog prethodnika koji je in flagranti uhvaćen u brojnim zloupotrebama službenog položaja, nepravilnostima, odbijanju da objavi stepen svog obrazovanja i još mnogo čemu, a zbog čega do danas nije odgovarao.

Vratimo se na stvar. Dakle, lokal u Ivićevoj 2 koristila je DSS. Međutim, dana 29. 9. 2014. godine dolazi do promene u statusu ovog prostora- naime, od tog dana potpisnik ugovora o zakupu poslovnih prostorija više nije partija DSS, već udruženje građana veoma zanimljivog naziva „Dveri srpske“. Dveri srpske su registrovane na adresi u zemunskom naselju Altina, matični broj udruženja u Agenciji za privredne registre je 28107650 a kao ovlašćeno lice naveden je aktuelni pomoćnik predsednika GO Zemun, Duško Tarbuk. Nije nam poznato da li je u ovoj promeni zakupca postupljeno u skladu sa zakonom, budući da nemamo uvid u ugovor o zakupu (tražićemo ga urgentno), ali znamo da je na sličan način, samo pravno neodrživo, da ne kažemo protivzakonito, ista osoba izvršila promenu zakupca na još jednom ekskluzivnom lokalu, u Zmaj Jovinoj ulici. I tada je bilo u pitanju udruženje građana, sa nazivom „Štit“, a jednako kao i pomenute „Dveri srpske“ ovo udruženje je registrovano za „očuvanje nacionalnih tekovina i kulturnog nasleđa“. Što bi se reklo, svaki put kada vam neko pomene nacionalne tekovine i srpstvo, prvo proverite gde vam je novčanik.

Najzanimljivije od svega je da na prostorijama u Ivićevoj 2 stoji natpis „KUD Branko Radičević“. Mi smo već pisali o KUD, pruživši mu punu podršku bez obzira što je u upravu istog ušla družina okupljena oko Duška Tarbuka, jer je ovo društvo zaista tekovina svih nas Zemunaca. Iz tog razloga ne možemo dozvoliti da se ime ovog kulturnoumetničkog društva koje je stvarano decenijama, sa kojim se identifikuju brojne generacije Zemunaca, prlja bilo kakvim malverzacijama ili spornim pitanjima, kakva je, svakako, napred opisana brljotina sa ugovorom o zakupu poslovnog prostora. Zbog toga pozivamo Zemunce da podignu svoj glas u odbranu KUD Branko Radičević od uvlačenja u prljavštine lokalne politike, a nadležne da ispitaju o čemu se ovde tačno radi.

Još jednu stvar treba da naglasimo- naš kontakt iz vrha političke organizacije Dveri nam je potvrdio da oni nemaju nikakve veze sa Tarbukovom organizacijom „Dveri srpske“ na koju je registrovan prostor u Ivićevoj 2. Iz toga možemo da izvučemo još jedan zaključak, a to je uloga koja je dodeljena Tarbukovoj grupi nakon prelaska iz DSS u SNS- oni će imati zadatak da se, na sledećim izborima, kandiduju ispred svog udruženja „Dveri srpske“, čime će imati ulogu lovac liste (već smo pisali o ulogama lovac lista). Dakle, oni će pokušati da zbune glasače Dveri i DSS nazivom praktično istovetnim sa originalnim Dverima a budući da su donekle prepoznatljivi i glasačima DSS, na taj način oduzmu deo glasova koaliciji DSS i Dveri.

Za javnu lisu SNS ovi kadrovi su, zbog svoje kompromitovanosti, potpuno neprihvatljivi, tako da će im na ovaj način jedino biti od koristi (izvor iz Glavnog odbora SNS).

Mi ćemo i dalje posmatrati i izveštavati.

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare