Morske impresije Rajka R. Karišića

0
628
zemun

U Umetničkoj galeriji ” Stara kapetanija otvorena je izložba fotografija Rajka R. Karišića pod nazivom ” Morske impresije “.

Izložba traje od 19. do 30. oktobra.
Predstavljene fotografije su izrazito pikturalne, kao da su pred nama apstraktne slike koje asociraju na neobične pejzaže. U njima dominiraju igra bojom, svetlošću i tonova. Umetnik pronalazi inspiraciju u fotografisanju drvenih napuštenih lađa izvučenih na obalu varošice Jerisos kod poluostrva Svete Gore u Grčkoj.
Rajko Karišić je pažljivo zagledan u svet oko sebe , on voli sve što ga okružuje i vidi lepotu u svakom čak i u naizgled običnom detalju i tu otkriva estetsko bogatstvo i raznovrsnovrsnost. Slika pužiće, alge , sunđere i dr. plodove mora , zarđale klinove, oljuštene boje, načete daske na koritima brodića i sa svojom umetničkom senzibilnošću transponuje ih u svoje fotografske slike.

Rajko R. Kariišić je plodan stvarlac u oblasti fotografije, član ULUPUDS-a i dr. umetničkih udruženja. Trenutno angažovan na pripremi fotomonografija posvećenih fruškogorskih manastira, manastira Studenice, Kareji na Svetoj Gori, manastira Hilandar i dr.

Branka Milutinović, kustoskinja i dipl. istoričarka umetnosti

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare