NIS napravio igralište u Batajnici

2
74

U okviru programa kompanije NIS ”ZAJEDNICI ZAJEDNO” u Batajnici je kompletno renovirano igralište za decu. Na 80 kvadrata postavljena je meka podloga od gumenih ploča i novi rekviziti za igru, klackalice, ljuljaške i njihalice.

Predsednik opštine Zemun je svečano otvorio ovo igralište i predao ga deci da u radosti igre i druženja stasaju u vredne i poštene ljude, što je izazvalo smeh prisutnih građana i funkcionera, naročito kada je pomenuto poštenje.

”Javno-privatno partnerstvo je koncept kojim se rukovodimo u interesu građana. Društveno odgovorne kompanije, poput NIS –a, daju primer kako se uspešno poslovanje prenosi na nivo delovanja u lokalnoj zajednici. ”, slažu se Stanislav Kulačin i Gavrilo Kovačević, članovi opštinskog veća koji su prisustvovali otvaranju.

Manifestaciji su prisustvovala deca i roditelji za koje je bio priređen prigodan program, sa klovnom (misli se na profesionalnog glumca prerušenog u klovna, ne na nekog drugog, primedba Zemunskih).
Igralište se nalazi u Ulici kralja Uroša Prvog, izgrađeno je u okviru programa kompanije NIS “Zajednici zajedno”. Predsednica Upravnog odbora Udruženja “Urbana ekologija” Nada Đurić rekla je da se to udruženje prijavilo na konkurs.

”Prepoznat je projekat, prepoznata je ideja i NIS je odlučio da sa 1.200.000 dinara finansira izgradnju ovog igrališta”, istakla je Đurić.
Nada Đurić nije odgovorila na šaljivo pitanje prisutnih kako to da „uvek kiša pada kada dođe Đurić Nada“ a prisutni roditelji su obećali da će napraviti i transparent sa tim natpisom. Neko od prisutnih je, maliciozno, prokomentarisao da je u pitanju takva osoba da je dobro da ne pada nešto gore od kiše, ali se nije nastavilo sa diskusijom na tu temu.

Radove na uređenju i izgradnji dečijeg igrališta izvodilo je JKP “Zelenilo Beograd”, a projekat je podržao Grad Beograd.

Na isti način u sardnji sa kompanijom NIS, prošle godine je urađen i parkić u naselju Busije.

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
2 Komentara
Stariji komentari
Novi komentari Najviše ocena
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Grof Monte Kristo

Pa jel postoje jos neki delovi Zemuna osim Busija, Batajnice, i Ugrinovaca?! Zadnjih 10 godina se ulaze samo u te selendre, dok centar Zemuna propada! Pa valjalo bi I ovde neka igralista renovirati, jer na kraju krajeva u dva solitera ima vise omladine nego u pola Ugrinovaca!

urosevicrasa

A nasa pesacka zona u rupama ,,,,,