Nova fasada za zgradu u Kosovskoj br.9

0
80

Zgrada nekadašnjeg komiteta, kako je svi u Zemunu znaju, konačno će dobiti novu fasadu! Korisnici prostora u njoj dobili su zvanično obaveštenje da će radovi na uređenju fasade trajati od 15. do 30.oktobra.

Tako će, konačno, posle decenija propadanja, odgovorni uložiti u ovo reprezentativno zdanje u centru našeg grada, kako bi ga zaštitili od propadanja.  Koliko je kvalitetno rađena ova zgrada u kojoj su bile smeštene “društveno-političke” organizacije, a danas Udruženje boraca ratova vođenih od 1990-1999, Opštinski odbor SPS Zemun, udruženja penzionera, SUBOR-a, opštinskog sindikata, opštinskih odbora SPO i LDP i redakcija opštinskih “Zemunskih novina” svedoči izuzetna izdržljivost zdanja pred vremenom i nevremenom: neodržavana, negrejana, bez pristojnih instalacija, ona, ipak, odoleva do naših dana.

Posebno je kritično stanje u prizemlju zgrade, koja je posle kiša i snegova, to je praktično i ulaz -teško prohodna. Voda i vlaga ne ugrožavaju samo inventar korisnika, već i telefonsku instalaciju. Iako je svečana konferencijska sala za sve vrste skupova obnovljena pre par godina, “spoljni” neuslovi sigurno utiču na stanje, iako se nedavno uložilo u nju. U pristojnom stanju su samo prostorije SPS-a na prvom spratu, kao i udruženja penzionera – OO SPS je i suvlasnik zgrade.

Zgrada nema redovno održavanje, te je prolaz stepeništem, punim paučine, prljavštine, a i vlage, vrlo neprijatan korisnicima koji koriste više spratove. Hronično je u potkrovlju: članstvo OO SPO i OO LDP okuplja se samo za vreme izbora, ali za sobom ostavlja haos. A najteže u prostorijama redakcije “Zemunskih novina”, koje se teško greju jer instalacija teško može izdržati uključenje više grejnih tela ili klima uređaja leti-ispadaju osigurači zbog preopterećenja. Slično stanje je i kuhinji, a mokri čvorovi su sasvim neupotrebljivi. Zbog stanja u prizemlju, kako nam je rečeno u tehničkim službama zaduženim za telefoniju, redakcijski telefoni su već nekoliko godina isključeni, ionako stara oprema (računari) na izdisaju….

Ali, to nije bila tema ovog napisa. Ako se već krenulo od fasade, nadamo se da će se reprezentativna zgrada u centru Zemuna, u kojoj i opština ima svoje istureno odeljenje-redakciju, srediti i iznutra. Nadležnost nad njenim stanjem dele SPS i JP “Poslovni prostor Zemun”.

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare