Novi incident u JP “Poslovni prostor Zemun”

9
82

Da opštinski funkcioneri prave razne gluposti, to nije nepoznato, ali da se ista stvar dešava i sa građanima, to je nešto što nam ne privuče pažnju baš uvek.

Nedavno smo imali priličan incident u prostorijama JP “Poslovni prostor Zemun”. Naime, desilo se da je nezadovoljna stranka upala u preduzeće, počevši da preti direktoru i saradnicima pominjući egzotične termine poput „gepekovanje“, naglašavajući da poseduje pomoćne rekvizite za ovu delatnost poput pištolja, noževa i sličnog. Direktor ga je, očito bez sluha za ovaj vid komunikacije, izbacio iz kancelarije.

Problem je nastao oko magacinskog prostora u Gospodskoj broj 4, kojim gazduje Javno preduzeće Poslovni prostor. Vlasnik firme „Šou rum Mis DOO“ zaključio je ugovor o zakupu sa javnim preduzećem, kojim se obavezao da u ovom magacinskom prostoru obavlja delatnost za koju je registrovan. Stvar je delovala logično, pošto je preduzeće registrovano za posredovanje u prodaji tekstila, krzna, obuće i odeće, tako da je logično da mu je potreban magacinski prostor.

Međutim, sada se stvar komplikuje. Prema tvrdnjama vlasnika preduzeća, on je napravio dogovor sa pojedinim opštinskim funkcionerima, kojima je dao novac da bi mu „sredili“ da u pomenutom prostoru, umesto magacina, otvori ugostiteljski objekat. To mu je obećano, a on je uložio značajna sredstva da bi renovirao prostor i prilagodio ga ugostiteljskoj delatnosti. Međutim, budući da je u pitanju prostor u pasažu zgrade sa više stanara, oni su se pobunili i stvar toliko zakomplikovali kod građevinske inspekcije, da je investitoru ostalo samo da se pomiri sa činjenicom da tu ne može da otvori nikakav kafić.

Investitor, želeći da makar delimično izvadi štetu, uputio je zahtev JP “Poslovni prostor Zemun” za nadoknadu štete, odnosno da mu preduzeće refundira ili prizna troškove koje je imao pri renoviranju prostora. Direktor, kome očito nije bio poznat navodni dogovor investitora sa „nekim opštinskim funkcionerima“ glatko je odbio ovaj neosnovani i po preduzeće štetni zahtev, uputivši zakupca (investitora) da prostor koristi na način kojim se ugovorom obavezao, odnosno kao magacin.

Ugovor o zakupu je sklopljen na period od 3 godine. U narednom periodu kontaktiraćemo vlasnika preduzeća koje je zakupilo prostor, kako bi čuli njegovu stranu priče i, nadamo se, imena ljudi sa kojima je „sklopio dogovor“. Sve ćemo objaviti.

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
9 Komentara
Stariji komentari
Novi komentari Najviše ocena
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Bojke

Zna se ko stoji iza svega i ko je uzeo lovu. Naravno Gavrilo Kovacevic zvani Gasa.

vukasin

Ajde cale nelupetaj,znas da si ti najveci

djole

Ljubim vas sve Ljubomorne..♥♥♥♥♥♥Poz.Bojovic.

djole

Gavrilo.. Gasoo..Brate svi mogu da nam zavide..Poz Bojovic

djole

Nataknem vas sve na Moj Pravoslavni..Poz.Bojovic

Strahinja

Bojovic je najbolji

serz

Ovi sto nas namestaju mogu samo da nam se napasu

Vukasin Bojovic

Ja sam pravi Vukasin ,moj tata jeste najveci ali COVEK!!!!!!!

bela

Bojovicu Milance samo napred! ti znas a i oni koji trebaju kakva si ljudina!