Odlazak pre velikog povratka

1
53

U petak su zaposleni u GO Zemun primili na elektronske adrese cirkularnu poruku kojom im se pomoćnik predsednika opštine, Duško Tarbuk, zahvaljuje na dosadašnjoj saradnji i oprašta se od njih zbog odlaska na novo radno mesto.

Ovim se delimično potvrđuju informacije koje su Zemunske iznele u nekom od prethodnih tekstova- Duško Tarbuk je predviđen da, nakon izbora sledeće godine, obavlja funkciju predsednika opštine Zemun. Aktuelna garnitura, na čelu sa Dejanom Matićem, doskorašnjim vozačem Aleksandra Vučića, apsolutno nije ispunila očekivanja i drastično se kompromitovala pred građanima Zemuna i običnim naprednjačkim članstvom.

To je razlog zbog koga se u Zemunu očekuje prava “seča knezova” nakon izbora i, tvrdi naš izvor, Aleksandar Vučić je toliko ljut na zemunske funkcionere da se planira i izbacivanje nekolicine njih iz stranke, a nisu isključena ni hapšenja kojima bi on dodatno učvrstio imidž beskompromisnog borca protiv korupcije. Procena je da Tarbuk ne treba da bude tu dok se sve ovo bude dešavalo i da Zemunci treba malo “da zaborave” sve ono čemu je bio sklon za vreme svoje moći u opštinskoj vlasti. Njegovo novo radno mesto najverovatnije će biti neka diskretna pozicija u JKP Osvetljenje Beograd, gde na poziciji direktora sedi njegov pulen Aleksandar Poposki.

Tarbuk se neće pojavljivati u medijima niti na javnim skupovima u narednom periodu. Inače, osim podrške samog Aleksandra Vučića i glavnih igrača u zemunskom odboru (koji ne vrše funkcije u samoj opštini, ali kontrolišu stranačku bazu), Tarbuk ima i nepodeljenu podršku gradskog odbora naprednjaka. Naš izvor, član Glavnog odbora SNS i član beogradskog odbora preneo nam je informaciju da se na funkcionere GO Zemun u stranci gleda sa neskrivenim prezirom i da, kako tvrdi naš izvor, imaju interni nadimak “reketaško veće” te da su gradski funkcioneri naprednjaka, verovatno zbog sopstvene izborne matematike, svesni hitnosti kojom se mora uvesti red u opštinu Zemun, simbol naprednjačke vlasti.

Zemunske novine, u svetlu ovih informacija, podsećaju da predsednik opštine, Dejan Matić, još uvek nije dao odgovor na pitanje koje mu je postavljeno oko drastičnih promena u njegovoj imovinskoj karti, čime dodatno podgreva pretpostavke o tome da je u pitanju nezakonito stečena imovina.

Još jednom insistiramo da iznese svoju verziju priče koju ćemo rado preneti, jer građani Zemuna imaju pravo na informaciju o imovini predsednika naše opštine.

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
1 Komentar
Stariji komentari
Novi komentari Najviše ocena
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Dragan

Hahahahahha, kako je zajebo sve naprednjake svaka mu cast. I treba da bude predsednik, kad su ovi svi lopovi i reketasi!