Orlov pogled Jelene Bibić

0
77

Izložba slika, rađenih u tehnici ulja i akrila mlade zemunske  umetnice Jelene Bibić, održana je u galeriji „Ikar” Kluba vazduhoplovstva od 10. do 28. septembra. Ovo je njena prva samostalna izložba pod nazivom  „ Orlov pogled „ . Glavna tema  svih predstavljenih radova  je iz oblasti figurativnog slikarstva – ptica orao.

Pticu studiozno materijalizuje , sa puno realističkih detalja . Orla najčešće prikazuje u pokretu,  sa moćnim krilima i oštrim pogledom ukrupnjenih očiju, koje su u fokusu njene slikarske opservacije. Ova veličanstvena ptica ima mnogostruku simboliku.

Slikarska sredstva koje umetnica koristi su jasna linija kontura, kontrasti čistih i izvedenih boja,  zastupljena je igra svetlosti i senki sačinjena od različitih tonova i dubina prostora.  Dobija se utisak ekpresivnosti i dinamike prikazanog.

Ovom izložbom Jelena, odrasla u umetničkoj porodici, pokazuje da je dostigla likovnu zrelost, i da ćemo i ubuduće od nje očekivati kvalitetne radove.

Jelena Bibić, rođena je 1975. godine u Zemunu. Diplomirala je 2011. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Zorana Vukovića. Predstavljena izložba je bila u galeriji SULUJ u maju mesecu.

Autor: Branka Milutinović , istoričarka umetnosti

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare