Plavi horizonti već godinama nemaju normalan kutak za igru

1
89

ZEMUNSKO naselje Plavi horizonti već nekoliko godina oskudeva u adekvatnom igralištu za svoje najmlađe stanovnike. Ono koje je izgrađeno, sada je pretvoreno u ruglo, zbog čega su se roditelji dece sami angažovali kako bi se postojeći park obnovio i doveo u red.

Mina Milenković, majka dvogodišnje devojčice, jedna je od pokretača akcije za obnovu prostora za male žitelje ovog naselja.

– Obraćali smo se opštini Zemun, koja je svojevremeno donirala izgradnju igrališta. Tamo su nam rekli da briga o njemu nije u njihovoj nadležnosti, jer nije pod ugovorom – priča Mina. – Možda će u nekom narednom periodu angažovati firmu koja bi se pozabavila našim problemom, ali ništa konkretno nam nisu ponudili. Pisali smo dve peticije, na koje nije bilo odgovora, ali pripremamo još jednu.

Kako nam je objasnila Mina, huligani su najveći problem ovog kraja. Uveče se okupljaju i divljaju, pa je od četiri sprave za vežbanje, u sklopu teretane na otvorenom, preživela samo jedna. Komšije su pokušale da urazume omladinu, ali bezuspešno. Sada je taj parkić zarastao u korov i pokriven je smećem, a psi lutalice svakodnevni su posetioci.

– U jednom trenutku smo sami organizovali kosidbu i čišćenje, komšija je čak zasadio i boriće, ali to sada ni na šta ne liči, ponajmanje na park – očajna je ova majka. – Horizonti su mlado naselje, sa mnogo mališana, pa je mesto za njihovu igru i druženje neophodno.

Već neko vreme na “Fejsbuku” je otvorena grupa “Plavi horizonti Zemun”, gde uglavnom roditelji kače fotografije problematičnog dečjeg kutka, komentarišu stanje i traže rešenje.

– Pokušavamo na sve načine da animiramo ljude ne bi li naša akcija zaista zaživela, a na kraju i uspela. Tužno je da u 21. veku majke nemaju gde da se okupe, a deca da se poigraju. Veliki broj roditelja kolima ide na Bežaniju ili u druga naselja. Ne želim da moje dete krene na fakultet i da se tek tada stvari poboljšaju – odlučna je Mina Milenković.

SPONZORI

DA bismo našu akciju ostvarili do kraja, potrebni su nam sponzori, koji će da održavaju igralište, uz našu pomoć i brigu o njemu. Uzdamo se da će kompanije koje podržavaju obnovu postojećih i izgradnju novih igrališta, prepoznati naš problem – optimistična je Mina.

LEŽEĆI POLICAJCI

PREMA rečima Mine Milenković, deo naselja je nebezbedan, jer se nalazi iznad glavnih ulica kroz koje vozači idu neprimerenom brzinom. Kako bi mogli mirno da šetaju krajem, žitelji su pisali peticiju za postavljanje ležećih policajaca, u čemu su, uz veliku muku, uspeli.

Izvor : Večernje Novosti Online

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
1 Komentar
Stariji komentari
Novi komentari Najviše ocena
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
lazar markovic

Imate lidera sns -Zemun koji zivi na plavim horizontima ,njemu se obratite jer glasate za njegovu politiku .A lezecih policajaca ima koliko zelite samo u njegovoj ulici 7-8 ukupno 15 u celom naselju .Lider i covek od poverenja Sns-a moze sve …. sdresu imate , malo je to naselje .