Policija maltretirala porodilju

0
71
zemun

Saobraćajni policajci su mi skinuli tablice sinoć u 23 sata na Bulevaru mira pošto su me sat vremena maltretirali zbog registracije iako sam je uredno platila još u avgustu. Ispostavilo se da je radnica u OUP “Zemun” pogrešno upisala datum na nalepnici, a to sam shvatila tek danas. Vozila sam bez tablica čak do Galenike gde me je kući čekala šestomesečna beba, a danas sam provela skoro pola dana po policijskim stanicama da bih dokazala da nisam kriva. Osećam se poniženo i to mi niko ne može nadoknaditi posle svega doživljenog – priča potresena Ana Radovanović (40), vozač “pežoa 206”.

Nesrećna žena ističe da je isprva sve izgledalo kao rutinska kontrola saobraćajne polcije.

– Vraćala sam kući majku koja mi pomaže oko bebe. Policajci su me zaustavili, a jedan od njih, Igor Raščanin, pogledao je nalepnicu na šoferšajbni i rekao mi da mi je istekla registracija automobila. Pošto sam lično uplatila registraciju odmah sam rekla da to nije istina. Nisam mogla da verujem, pa sam i sama izašla iz kola da pogledam nalepnicu i stvarno je pisalo da važi do 10. avgusta 2015. godine. Pozvala sam i muža da proverim i on mi je potvrdio da je skinuo staru i postavio novu nalepnicu – ističe Ana i dodaje da joj se u životu nikada nije dogodilo da zakasni da uplati bilo koji račun.

Međutim, saobraćajni policajci nisu pokazali ni trunku razumevanja.

– Pozvali su svog šefa preko motorole da proveri u sistemu do kad mi važi registracija i on im je rekao da je istekla u avgustu ove godine. Kada sam im rekla da imam osiguranje kod sebe oni su mi, najpre, tražili da ga pokažem. Međutim, čim su videli da osiguranje traje do avgusta 2016. godine kazali su da to ne može da bude dokaz jer može neko da osigura automobil, a da ga ne registruje. Iz nemoći počela sam da plačem iz sveg glasa. To je onaj trenutak kad znaš da i oni znaju da si u pravu, ali pišu ti kaznu – naglašava Ana.

Čak ni roditeljska briga nije naišla na ljudskost.

– Mama i ja smo pokušale na sve načine da im objasnimo da je greška u pitanju. Čak su i oni rekli da je moguće da je operater u policijskoj stanici pogrešno ukucao datum. Da je samo taj šef što je proveravao u sistemu registraciju pogledao datum od kada važi registracija, video bi da je uplaćena 7. avgusta 2015. godine i utvrdio bi da je reč o greški. Mogli su i da provere da nemam nijedan prekršaj. Rekla sam im da moram da odvezem majku i vratim se kući jer hranim bebu na svaka tri sata. Oni su mi napisali kaznu i skinuli tablice. Ponovili su mi nekoliko puta da sam isključena iz saobraćaja i da na svoju odgovornost vozim bez tablica – kaže Ana.

Očajna žena sela je za volan i osetila se postiđeno i poniženo.

– Bila sam osramoćena na ulici. Da ja kao apsolutno savesni građanin doživim to da me drugi vozači gledaju kako vozim bez tablica. Za mene je to stvarno strašno, a pritom znam da ničim to nisam zaslužila. Kad sam došla kući nisam mogla da se smirim do tri sata ujutru – priča naša sagovornica.

Nažalost, nije to bio kraj njenih muka pošto ju je danas čekalo novo maltretiranje.

– Pošto moram na svaka tri sata da hranim dete sela sam u taksi i otišla u O UP “Zemun”. Čekala sam u redu skoro sat da bi mi momak na šalteru rekao kako koleginica koja je upisivala moju registraciju ne radi danas, već da dođem sutra. Tada sam već postala usled silne nemoći histerična i počela sam da vičem. Nije mi padalo na pamet da dođem sutra. Tražila sam odmah da pogledaju moj predmet, a mladić na šalteru mi je zapretio da će “pozvati nekog da me privedu”. Čak mi je rekao da sam ja kriva što nisam pogledala datum na nalepnici – u čudu je Ana.

Na sreću, u policijskoj stanici bilo je i prisebnih.

– Izašla je šefica odseka i ona je preuzela na sebe da istraži moj predmet. Utvrdila je da je radnica napravila grešku kad je upisivala datum u sistem, ali je pravdala kako je tada verovatno pao sistem pa je zbog toga pogrešno upisana godina. Dala mi je potvrdu da mi registracija važi do avgusta ove godine pa sam s tim dokumentom morala da idem u SUP u Ljermontovoj ulici, po tablice – kaže Ana.

Kako bi sve stigla opet je sela u taksi.

– I u Ljermontovoj sam čekala red i tamo sam pitala kako je moguće da se dogodi takva greška, a oni su prebacivali odgovornost na OUP “Zemun”. Dali su mi tablice, a kada sam im tražila neki dokaz da mi je kazna stopirana ili barem potvrdu za svaki slučaj ako mi stigne dopis iz suda, oni su mi rekli da se to neće dogoditi. I kako ja posle svega što mi se dogodilo da im verujem i ko će mi nakon svega nadoknaditi pretpljeni stres, izgubljeno vreme i novac pošto sam zbog ovog maltretiranja platila taksi 3.000 dinara – pita se Ana. Inače, zaista je potpuno neverovatno da se na ovaj način, „iz ruke“ oduzimaju i vraćaju tablice, bez nekog zapisnika ili bez utvrđivanja odgovornosti službenih lica koja su učinila ovakav propust.

U MUP-u ističu da moraju da istraže ceo slučaj zbog čega će, kako kažu, sutra odgovoriti na postavljena pitanja.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović, poznatiji kao Neša Slina, izvinio se Ani Radovanović, tek nakon pisanja štampe o neprijatnosti kroz koju je prošla.

Izvor: Blic

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare