POMOZITE MILOŠU DA POČNE DA ŽIVI NORMALNIM ŽIVOTOM

0
647

Kada se rodio, Miloš je imao crvenu fleku na donjoj polovini lica, i tada je njegovoj majci Zorici rečeno da će to da će to da se povuče do 7. godine života, i do puberteta da potpuno izbledi.

Sedamnestogodišnji Miloš Curman iz Beograda ima samo jednu želju, da živi normalan život kao i njegovi vršnjaci. On ima težak oblik tumora (Hemangioma firefield), i hitno mu je potrebna operacija u Americi na klinici Shriners Hospitals for Children-Galveston u Teksasu.

Kada se rodio, Miloš je imao crvenu fleku na donjoj polovini lica, i tada je njegovoj majci Zorici rečeno da će to da se povuče do sedme godine života, a do puberteta potpuno da izbledi. Međutim, pošto se o toj bolesti malo znalo, Miloševa majka i brat nisu znali šta im se dešava. Ne samo da se nije povuklo, već se crvena fleka pretvorila u vatreno polje, koje je počelo da razara Miloševo lice, a kasnije se proširilo i na druge delove tela.

– Od 15. dana života tumor kreće od ušne školjke koju sada nema, i ponaša se kao gangrena, prokrvari, pocrni i otpadne. Čak je dolazilo do prestanka disanja. Miloš je do 10. godine života bio na margini, stalno smo bili po bolnicama, preživeo je i sepse, koje se teško preživljavaju. Poslednja operacija bila je na VMA pretprošle godine, kada je pokušano da se ušna školjka podigne gore, gde joj je i mesto. Međutim, to nije zaživelo – priča za “Telegraf” Miloševa majka Zorica, i dodaje da su našli bolnicu u Americi u kojoj bi Miloša operisali besplatno, ali porodica Curman nema novca za sve ostale troškove.

Majka Zorica, inače medicinska sestra u Kliničkom centru, i samohrana majka dva sina, na sve načine pokušava da skupi novac, kako bi svom sinu obezbedila normalan život.

– Pored posla pokušavam na sve načine da zaradim i dodatni novac, radim privatno, ali to nije dovoljno. Drugi sin Marko, sa svojim društvom pokrenuo je humanitarnu akciju ne bi li pomogao svom bratu – priča Zorica, koja uprkos teškom životu uspeva da održi pozitivnu energiju u kući.

Milošev brat Marko, inače student treće godine Medicinskog fakulteta apeluje na sve ljude koji su u mogućnosti da im pomognu, ne bi li njegov brat imao normalan dalji fizički i psihički razvoj.

 

– Verujemo da će nam 10.000 pokriti sve troškove. Mnogo je bitno da operacija započne dok Miloš ne napuni 18 godina, a posle je mnogo lakše jer bi bio njihov pacijent. On puni 18 godina 2. juna, i ja se nadam da ćemo zajedničkim snagama uspeti da Miloš pobedi sve teškoće, sa kojima se godinama bori – kaže za “Telegraf” Marko Curman.

Inače, Miloš je učenik trećeg razreda medicinske škole, pohađa nastavu za fizioterapeuta, i iako ima tumor krvnih sudova, bolest ne može da slomi njegov vedri duh, kao ni da pokvari dobro raspoloženje i harizmu kojom pleni. On ima puno drugara, koji ga obožavaju, a naučio je i da svira gitaru.

Za lečenje je potrebno 10.000 evra. Porodica mora da sakupi novac do juna, zato što tada Miloš puni 18 godina i gubi pravo da se operiše na ovoj specijalizovanoj klinici za decu. Tumor je do kosti zahvatio tkivo usana, nosa i uha, time onemogućivši Miloša da normalno jede i diše.

Milošu možete pomoći uplatom na sredstvava na devizni ili dinarski žiro račun :

Izvor : Telegraf.rs

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare