Porodice sa decom iz Zemuna primorane da se isele zbog poplave, nadležni ćute

0
292
zemun
Izvor: N1

Pet dana posle poplava u Zemunu situacija je loša i zabrinjavajuća – u Romanijskoj ulici podrumi i stanovi građana su poplavljeni, vlaga i jak smrad se osećaju svuda. U neadekvatnim uslovima za život je čitava ulica, a problem je, prema rečima stanovnika, nastao zbog zapušenih kanalizacionih odvoda i slivanja otpadnih voda iz susedne ulice. Stanovnik Romanijske Žarko Cenić za N1 kaže da su još u utorak, kada se dogodila poplava, zvali nadležne službe, ali da im se do danas niko nije javio i ponudio pomoć.

„Poplava je krenula je iz kanalizacije, došlo je iz Crnogorske ulice“, kaže Cenić za N1 i navodi da je pokušao postavljanjem dasaka i zatvaranjem vrata da spreči da voda uđe u stan, ali da mu nije uspelo.

„Doživeli smo katastrofalnu poplavu, metar vode je ušao u stan, sve stvari što smo imali bukvalno su upropaštene. Žena i ja smo ovde, a deca su kod svastike i pašenoga. Niko od državnih institucija nije došao, ni vatrogasci, ni policija. Kada smo ih zvali, rekli su nam da su službe na terenu i da će doći, ali to se nije dogodilo“, žali se Cenić.

On je rekao i da su morali sami da plate ljude da pumpama izvuku vodu i dođu do stvari i očiste stan.

„U utorak smo još zvali, ali niko ništa. Celu noć nismo spavali i očekivali smo da nam neko pritekne u pomoć, ali niko nije došao“, naveo je stanovnik Romanijske ulice.

Prema njegovim rečima, ovo nije prvi put da se porodicama u toj ulici dešava ovaj problem i da ga je bilo i 25. juna kada su bile velike padavine.

„Isti problem se dogodio – sa odvodom sa kanalizacijom – ona ne radi posao kako treba jer nije očišćena ni sređena“, kaže Cenić.

Izvor: N1

5 1 glas
Ocenite ovaj post
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare