Predsednik opštine Zemun podneo ostavku

5
83

Dejan Matić, predsednik Gradske opštine Zemun, podneo je danas neopozivu ostavku.

Ovaj potez je već najavljen u Zemunskim novinama, a naši tekstovi i činjenice koje smo iznosili značajno su doprineli ovakvom razvoju događaja.

Dejan Matić je na čelo opštine Zemun došao kao čovek od poverenja Aleksandra Vučića. Ostavku je podneo vidno nezadovoljan, budući da to nije redosled događaja kome se on nadao. Momentom podnošenja ostavke predsednika gradske opštine, počinje da teče rok od 30 dana za formiranje nove odborničke većine i izbor novih izvršnih organa opštine (predsednik i veće).

 

Ukoliko se to ne desi u zadatom roku, Skupština grada imenuje privremeni organ od pet članova, koji će sprovoditi neophodne i tekuće poslove do izbora novog saziva SO Zemun. Na dnevnom redu današnje sednice Skupštine opštine Zemun – poslednje u ovom sazivu, izvršene su izmene u opštinskoj izbornoj komisiji, usvojeno mišljenje na plan detaljne regulacije Ugrinovaca, usvojen Plan razvoja sporta u opštini Zemun 2016-2018. godine i usvojen prvi rebalans budžeta za 2016. godinu.

Zemunske novine će obaveštavati svoje čitaoce o daljem razvoju događaja

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
5 Komentara
Stariji komentari
Novi komentari Najviše ocena
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Nikola

Gospodin Vranjevac je izneo da navedeni rok iznosi MESEC dana, a ne 30 dana, što znači do 5. marta 2016. godine.

lazar markovic

Matic podneo ostavku ,bice izbora u nasoj varosi .Samo se pitam kada bi ostavku ponudili Tarbuk , Brano ,Stevo, njih bi bager tesko oterao srasla im guzica za fotelje …….Ko ce pobedidi pitanje je sad , ko je jaci , ko se vise svida lideru SNS ….taj ce pobediti a Zemun ce kukati ….

Црвени Земун

Интересантно би било да смо сазнали чиме је Матић био “видно незадовољан”? Да ли својом странком и политиком коју води од локала до међународне сцене или односом своје странке према њему на позицији председника општине Земун? У сваком случају стање у Земуну и може да се промени само новим локалним изборима, а ово сада отвара могућност за то.

Tarabic

Podneo je da bi izbori bili na svim nivoima a ne da se trose narodne pare kao sto su neke predhodne vlasti radile. I razlog zbog kog je podneo ostavku je skroz nebitan, mislim da ce gradjani Zemuna na izborima(ako se ne oformi nova vlast u narednih mesec dana) pokazati da li im se svidela ili ne dosadasnji rad vladajuce vecina kao i Dejan Matic i Nenad Vranjevac.

bajkoviti evroPAJAC

A da li su kmetovi Zemuna “vidno nezadovoljni” radom ili bolje rečeno neradom opštinskih vlasti, nezakonitim malverzacijama u saradnji sa stranačkim i ličnim sponzorima na štetu kmetova Zemuna? Dovoljno je pogledati svoj frižider, novčanik i gomilu prispelih računa a zatim izaći na ulicu i sagledati izgled varoši pa dati sebi odgovor!