SEKS AFERA TRESE ZEMUNSKU ŠKOLU: Bivša učenica u knjizi opisala intimne odnose sa profesorima?!

1
640
zemun

Da li je u Saobraćajno-tehničkoj školi u Zemunu bilo seksualnih odnosa između profesora i maloletnih učenica?

To pitanje danima muči roditelje đaka, koji samo o tome pričaju. Uzbunu je podigla knjiga „Trofeji“, koju je napisala doskorašnja učenica Tamara Marinković.

Ova devojka je u svom debitantskom romanu do detalja opisala putovanje kroz srednju školu tinejdžerke koju je nazvala Nataša, njeno zaljubljivanje u profesore, od kojih su neki odmah stavili do znanja da ih veze sa učenicima ne zanimaju, ali su pojedinci prihvatili izazov „zabranjenog voća“.

Sve deluje toliko stvarno, autentično, opisano do najsitnijih detalja, sa likovima koje svi odmah prepoznaju, da kod roditelja nije ostavilo mnogo sumnje da se sve što je opisano zaista dogodilo.

– Knjiga je objavljena nedavno i od tada je haos u školi. Autorka je bivša učenica Saobraćajne škole, ali nigde u knjizi nije pomenula da se radnja odigrava u njoj. Međuti, pisala je o predmetima, polaganju vozačkog ispita, te je svima jasno o kojoj školi je reč – ispričao je sagovornik upoznat sa dešavanjima u Saobraćajno-tehničkoj školi.

Dodatnu zabrinutost uneli su opisi profesora i njihove intime. Glavna junakinja romana je sa profesorom koga je autorka nazvala Saša Arsić imala seksualni odnos, koji je detaljno opisan. Taj seks se, prema navodima u knjizi, dogodio tri i po meseca pre punoletstva.

– Iako su u knjizi promenjena imena, tačno se zna koje je profesora autorka opisala. Gde i sa kim žive. Ti događaji su napisani verodostojno. Čak i za jednog profesora, koga je nazvala Miloš Ristić, navela odakle mu je supruga, koja je u tom gradu boravila upravo kada je Nataša dolazila kod njega u stan da se maze – dodaje sagovornik.

Ukoliko su navodi u knjizi istiniti, najšokantnije je to, smatra sagovornik, što je za Natašu i njene odnose, u stvari veze sa profesorima, znao i školski psiholog.

– Glavna junakinja je psihologu priznala da je bila u vezi sa profesorom Ristićem, ali da ne želi da ga prijavi jer je svesna da on može da izgubi posao, brak. Ukoliko je to istina, to je strašan udarac za školu! Znači da su nadležni znali za te odnose između profesora i učenice i niko nije reagovao. Svi su ćutali, skandal – navodi sagovornik.

Novinari su pokušali da stupe u kontakt sa autorkom romanu, ali je u izdavačkoj kući rečeno da je se iz inostranstva vraća tek početkom sepembra.

Izvor: Kurir/Srbija danas

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
1 Komentar
Stariji komentari
Novi komentari Najviše ocena
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
bajkoviti evroPAJAC

Svojevremeno je Momo Kapor napisao roman “Una” sa sličnom tematikom zabranjene ljubavi izmedju profesora i učenice, kao što je i Tamara Marinković opisala u svom romanu-prvencu “Trofeji”. S obzirom da je mlada devojka, početnik, u životnom i književnom pogledu, želim joj uspeh i dostignuće Mominih dostignuća pa i da ga nadmaši. Žabokrečina u bari moralnih pornuća je zatalasana, svi su prozvani pa ko se u opisu prepozna nek ćuti i nek se izgubi iz javnog života. A ko će i kome da sudi, onom ko je javno pogovorio o toj pojavi, ili samoj pojavi i njenim učesnicima. Pa gde su one velike moralne gromade, stručnjaci sa kupljenom diplomom, učesnici mnogih nerazjašnjenih i nedovršenih aera da javno, samokritički progovore o svojim trofejima? Svi smo mi Tamara, svi smo mi “Trofeji”