Tarbuk – Matić 2 :0

6
85

Sukob između odlazećeg predsednika opštine Zemun, Dejana Matića i njegovog izvesnog naslednika, Duška Tarbuka, još uvek nije došao u otvorenu fazu, ali jasno pokazuje da Tarbuk ima mnogo iskusniji tim iza sebe i da poseduje nesumnjivu podršku najviših naprednjačkih funkcionera.

Naime, budući da je većina naprednjaka, uključujući i one zaposlene u zemunskoj opštini, svesna da je Matić završena priča i da nema političku budućnost u lokalnoj samoupravi, počelo je ignorisanje, nejavljanje na telefon i lagano distanciranje svih onih koji operativno drže naprednjačku vladajuću strukturu u opštini.

Istina, to još uvek nije otvoreno, niti javno, ali je dovoljno uočljivo da su toga postali svesni i sam Matić, a i njegovi najbliži saradnici. Sa druge strane, Duško Tarbuk, iako čak ni formalno više nije zaposlen u opštini Zemun, uživa nepodeljene simpatije i dobija svakodnevne informacije i ponude “usluga” doskorašnjih Matićevih opštinskih “oficira”. Svi ovi ljudi su prilično iskusni kada je u pitanju procena buduće vlasti, pošto su za nekoliko decenija izmenjali desetine vladajućih garnitura, služeći svakoj do njenog pada. Njihovo ponašanje je, dakle, izvrstan indikator po pitanju prepoznavanja budućih moćnika i, ako je suditi i po njemu, Tarbuk je “zvezda koja dolazi”.

Dejan Matić je, u želji da popravi svoju poziciju među preko potrebnim operativcima i opštinskim službenicima, odlučio da, bez obzira na proklamovane mere štednje zbog kojih je svima zakinuto od zarade, napravi novogodišnju proslavu za zaposlene u opštini Zemun. Ispostavilo se da je to još jedan debakl, kojim je samo pogoršao svoju poziciju i među zaposlenima i među stranačkim šefovima- naime, od zaposlenih su se proslavi odazvali samo najnovije primljeni u radni odnos (uglavnom su u pitanju naprednjački botovi, koji ni ne znaju za odnose izvan svog nivoa stranačke hijerarhije) i jedna grupa od nekoliko službenica koje su od kolega prozvane “Matićeve starlete” ili “gospođice Кaramatić”.

Sa druge strane, Tarbuk se odlučio, verovatno savetovan od nekog vrlo bistrog, budući da mu to samom teško može pasti na pamet, da pred tradicionalni srpski praznik darivanja, svetog Nikolu, podeli preko 300 paketića deci bez roditeljskog staranja u nekoliko gradskih domova. Mudro je insistirano da ova akcija ne bude medijski propraćena, kako bi izgledalo da Tarbuk to spontano radi- međutim, uhodani partijski kanali dostavili su ovu informaciju “tamo gde treba”. Naš izvor tvrdi da je među najvišim naprednjačkim funkcionerima, nakon sumiranja utisaka sa mitinga u Novom Sadu, pomenuta ova Tarbukova akcija.

Još jedna interesantna stvar skrivena od očiju javnosti- Duško Tarbuk već neko vreme stipendira studenta završne godine beogradskog Pravnog fakulteta, poreklom sa Кosova i Metohije. U pitanju je odličan student čiji je otac poginuo tokom bombardovanja, i Tarbuk planira da ga, nakon diplomiranja, ubaci u strukture opštine Zemun kao svog čoveka od poverenja i da ga, ako sve bude išlo po planu, na sredini svog mandata predsednika opštine, kada ovaj momak (za koga se očekuje da diplomira do kraja januara) ispuni sve zakonske uslove o stažu i položi stručni ispit, postavi za načelnika uprave. Načelnik uprave je ključna figura za svakog predsednika opštine, i ne može se ni zamisliti uspešan predsednik bez lojalnog načelnika.

Dejan Matić zna za pažnju koju Tarbuk uživa u vrhu stranke i za sada se nalazi bukvalno na ivici očajanja. Naš izvor, blizak Matiću, tvrdi da je čak pripremio dokumentaciju iz JP Poslovni prostor Zemun, koja bi ukazala na eventualne Tarbukove malverzacije sa izdavanjem poslovnog prostora, uzurpaciji lokala i pranju novca, ali sve što ima jesu samo posredni dokazi koji se ne mogu dovesti u direktnu vezu sa Tarbukom- on ništa nikada nije potpisivao i eventualno bi se time mogao dovesti u problem bivši direktor Poslovnog prostora Aleksandar Poposki, što Matiću nije cilj, jer računa na njega u budućem otvorenom sukobu sa Tarbukom.

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
6 Komentara
Stariji komentari
Novi komentari Najviše ocena
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Deda Lile

“Nervus gerendarum rerum pecuna”. Nista novo. klasika u galimatijasu haosa koji prati ponasanje vlasti u srbiji. Potezi kojim pojedinci zele da poprave svoj rejting u hijerarhiji, svodi se na golu borbu za vlast.
Medjutim veoma je interesantan dalji sled dogadjaja.
Predstoje nam izbori. Ako gradjani odluce da vise ne duvaju Maslacke i crtaju kerefeke na glasackim listicima, ova procena rezultata pada u vodu.
A sto se tice ove gospode, mene vise interesuje prezivljavanje i dogadjaji u kolateralnoj ostecenoj mesnoj zajednici Batajnica. Kladionice, Kafici nicu kao pecurke u poredjenju da Policija funkcionise u prostoriji koji im izdaje privatnik. Inace policijska ispostava je u fazi izgradnje…. Posta u naselju crveni barjak iliti Klisine je takodje pod “kirijom”. Prostor im izdaje Pravoslavna crkvena opstina Batajnica u porti crkve “Presvete Bogorodice” Mini pijaca u istom naselju vec vise od deset godina ceka upotrebnu dozvolu. Bivsi direktor poslovnog prostora G T. Nikolic je obecao uredjenje sto pre ali je problem bio u sanitarnom cvoru. U medjuvremenu je nekoliko objekata izgradjeno oko te pijace….
Saobracajni kolaps svakog dana kada se sjati citav donji srem, a Petlja se i dalje gradi kao Skadar na Bojani.Ima jos toga ali….
Recenica sa pocetka bi u slobodnom prevodu gl;asila : Glavni pokretac svih nastojanja ili odnosa je NOVAC. Zto se vi borite a mi cemo se vec snaci.!!!

Ljubica

Tarbuk i Matic su dva teska olosa. Tarbuk zato sto se toliko nakrao za mandata da je to zlo. Zaposlio je zenu u SDPR, sebi kupio najnovijeg golfa, dva stana u Zemunu…

A ova smradina Dejan Matic je ucenjivao par devojaka iz opstine Zemun da imaju odnose sa njim jer im je obecavao kule i gradove. I kako kaze jedna osoba koja je bila sa njim u kombinaciji iz opstine. U zivotu nisam videla manji polni organ nego kod Dejana Matica. Tako da ga mi medju nama zovemo mali Dekiili!!!!

bajkoviti evroPAJAC

Prava tema za ramišljanje Zemuncima u ove predpraznične dane jer “prosto me je sramota koliko nam dobro ide” Zemunci nemaju drugih problema, kao što su kako da prehrane porodicu,prezime hladnu zimu, leče bolesnu decu i nemoćne stare osobe, socijalne slučajeve, komunalne probleme ili jednom rečju uišten život Zemuna i Zemunaca, nego treba da raspravljaju o kadrovskim problemima i unutarstranačkim sukobima u jednoj političkoj stranci koja je, nažalost, duboko kriminalizvana i ogrezla u korupciju. Zbog nepravdi i štete nanete Zemunu i Zemuncima pomenuta gospoda, ako se mogu nazvati gospodom, trebalo bi razmišljati o svojoj budućnosti nakon lokalnih izbora jer kad se pogledaju rezultati naprednjačkih stručnjaka sa kupljenom diplomom na nivou opštine, grada i republike vidimo njihovu vrednost. Stranke su, sa svojim kadrovskim poslušnicima, izvor a ne rešenje problema i zato bi Zemunci trebali, na prestojećim izborima, da biraju nove ljude, bez kriminalizovane prošlosti, koji nisu upralji ruke o narod.

Jova

Da čoveku pozli!
Ceo mandat Vučićevog šofera protekao je u redaljki nad činovnicama koje su mu zapale za oko.
Debeli više voli lokale i to mu je zajednička strast sa šefom zemunskih naprednjaka (koji je, kao premijerov prijatelj vidjen za naslednika ministra vojnog).
Šta se događa sa Kovačevićima?
Kako su izbačeni iz igre?
A Bojovićev klan?

Stari Zemunac

Za razliku od seljaka iz Ugrinovaca, Matića, Tarbuk voli pare, ali za žene se ne snalazi po opštinskoj upravi, već plaća jednoj agenciji za poslovnu pratnju. Dva puta nedeljno mu dolaze vrhunske kol gerle, često istaknute na našem estradnom nebu. Naravno da to bezobrazno mnogo plaća, ali se bar ne kompromituje po gradu jureći za suknjama zaposlenih službenica.
Inače, vlasnik ove agencije je iz Zemuna i tvrdi da su mu devojke pričale da je Tarbuk ima ekstremno mali polni organ i još jednu jako bitnu stvar- voli da proba i transvestite. Za onu Ivanu Klajšnic je dao 5000 evra da bude sa njim dva dana na Zlatiboru.

Миле

Стари Земунац је упућен у тематику, али не до краја. Транџа који је са њима био на Златибору није био Тарбукова пратња…
То је све што ћу да кажем.