Uništeni čamci i splavovi kod Keja

2
607
zemun

Led koji se pokrenuo na Dunavu napravio je probleme u blizini Zemunskog keja i u delu kod Novog Beograda. Uništen je veliki broj čamaca i splavova.

Nadležni najavljuju kazne za vlasnike plovnih objekata koji nisu po propisu obezbeđeni.

Problema ima duž celog plovnog puta koji prolazi kroz prestonicu. Otkačene barže naslonile su se na stubove Pupinovog mosta, a ledeni čepovi prete da nastave rušilački pohod.

Sante plove Dunavom. Nose sve pred sobom. Uništene čamce i splavove – na Zemunskom keju, zarobljene u ledu, više niko ni ne pokušava da oslobodi.

Vlasnici plovila spasavaju šta mogu. Marina nautičkog kluba Zemun više ne postoji. Nadležni kažu da su vlasnike čamaca i splavova, na vreme upozorili, da ih obezbede. Pošto, kako tvrde, led oko Ratnog ostrva u Zemunu nije ni predviđeno da se lomi.

Odštetu, vlasnici izlomljenih plovila, kažu ne očekuju, ali jesu, ističu, danima čekali na brodove koji bi izlomili led.

Jedan ledolomac, Greben, ipak je tu – pokušava da se probije do mosta Mihajla Pupina. Jedan je, a očekuje ga mnogo posla. Treba ukloniti barže koje su se naslonile na stubove i stići do velikih santi kod Belegiša.

Pošto, s jedne strane upravo brojni stubovi konstrukciju čine stabilnom, s druge, baš će se oni isprečiti na putu santama koje reka nosi.

Mogu se očekivati prijave i kazne

Vlasnici splavova i marina mogu očekivati veliki broj prijava zbog neodgovornog ponašanja, kao i kazne, najavila je juče Leposava Sojić, pomoćnica ministra za inspekcijski nadzor u Ministarstvu saobraćaja. Te prijave i kazne mogu se kretati od 200.000 do dva miliona dinara.

– Pred Novu godinu smo, zbog bezbednosti i proslava obavili intenzivnu kontrolu. Za četiri plovna objekta doneto je rešenje zabrane rada, jer nisu ispunjavali uslove – rekla je Sojić, a prenosi Tanjug.

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
2 Komentara
Stariji komentari
Novi komentari Najviše ocena
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
PronadjiAuto

Protiv prirode se tesko boriti.

marko

Da su camce izvadili na vreme do ovoga nebi doslo .