Uspela peticija: Sekretarijat za saobraćaj će dati nalog JKP “Beograd-put”

1
77
Da su građanske inicijative više nego kvalitetan način za vršenje pritiska na organe vlasti kako bi učinile određene stvari iz okvira svojih nadležnosti govori i nedavna inicijativa Zemunskih novina za postavljanje pešačkog prelaza kod zemunske medicinske i mašinske škole.
Naime,  neposredno nakon pisanja Zemunskih o potrebi postavljanja pešačkog prelaza i velike podrške građana ovom predlogu, opština Zemun je prosledila inicijativu nadležnima u sekretarijatu za saobraćaj grada Beograda, a nadležni su izašli na teren i nakon snimanja situacije odgovorili na sledeći način:

Poštovani,

Analizom pozicije na koju se zahtev za obeležavanje pešačkog prelaza odnosi, kao i pravaca kretanja dece ka ulici Cara Dušana, konstatovano je da pozicija postojećeg pešačkog prelaza na prilazu raskrsnici ulice Cara Dušana sa Novogradskom ulicom, nije optimalna.
U cilju omogućavanja bezbednijeg prelaska ulice, sagledavanjem uslova na terenu, utvrđeno je da je najbezbednija pozicija za obeležavanje pešačkog prelaza, pozicija u okviru postojeće semaforizovane raskrsnice ulica Cara Dušana i Novogradske, na prilazu koji je u zoni raskrsnice sa ulicom Nade Dimić.  Pomenuta pozicija se nalazi na pravcu kretanja dece iz Mašinske i Medicinske škole i biće značajno prihvatljivija za prelazak ulice od postojećeg prelaza na prilazu raskrsnici iz smera centra Zemuna.
U skladu sa navedenim činjenicama, Sekretarijat za saobraćaj će dati nalog JKP ’’Beograd-put’’ za izradu tehničke dokumentacije kojom će biti izmenjena pozicija postojeće svetlosne signalizacije u cilju obuhvatanja i pešačkog prelaza na prilazu raskrsnici iz smera Batajnice.

        Gradska uprava grada Beograda
              Sekretarijat za saobraćaj
www.bgsaobracaj.rs
Sektor za bezbednost saobraćaja i informisanje
27. marta 43-45
11000 Beograd
[divider]
Član opštinskog veća koji je podržao i koordinisao ovu inicijativu u gradskim organima, Gavrilo Kovačević, izjavio je za Zemunske novine da pozdravlja svaki vid građanskog aktivizma i da će i u narednom periodu izaći u susret svakoj inicijativi koja poboljšava kvalitet života u lokalnoj zajednici, čak i onda kada one dolaze sa strane kritički usmerene ka opštinskoj vlasti, poput portala Zemunskih.
Mi se zahvaljujemo našim čitaocima koji su podržali ovu akciju i pozivamo sve da nam dostave informacije o gorućim problemima u različitim krajevima Zemuna, kako bismo na isti način reagovali i probleme, jedan po jedan, rešavali.
0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
1 Komentar
Stariji komentari
Novi komentari Najviše ocena
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Ivana

Da li postoji sansa da se slicna inicijativa pokrene za resavanje raskrsnice na ulazu u Zemun, kod Akademije Kocovic. Tamo se svaki dan desi bar nekoliko incidenata. Ja sam nekoliko puta pisala Gradskom sekretarijatu za saobracaj. Prvi put u maju 2014, i dobila, nazalost slican odgovor kao i u vezi postavljanja pesackog prelaza. Od tada je proslo godinu i po dana i nista nije uradjeno. Mozda ako inicijativa bude masovnija,a ne pojedinacna, shvate ozbiljnije, pre nego sto neko na toj raskrsnici nastrada.