Vera Stanarčević u Republici Koreji

0
651
zemun

Vera Stanarčević, umetnica iz Beograda, boravila je u junu na međunarodnom umetničkom rezidencijalnom programu u Republici Koreji, u mestu Gongju. Tu je organizovana  izložba pod nazivom ” Yatoo International Artist in Residence Program 2017. Exebition.” Vera Stanarčević je u tamošnjoj šumi finalizovala i izložila da ostanu skulpture većeg formata pod nazivom ” Balans” od bambusa i gvozdene konstrukcije i „ Neko je otišao od zemlje”,od zemlje, piljevine i lepka . U prvoj skulpturi umetnica se poigrava sa dva levkasta oblika – jedan okrenut ka zemlji , a drugi ka nebu koji zajedno čine celinu, a u drugoj umetnica inspiraciju nalazi u odevnom predmetu – kaputu.

Umetnica je materijalu  koji je izabrala dala umetnički smisao , usklađujući estetske , humane i ambijentalne vrednosti.  Vera Stanarčević je  pokazala  autentičnost u svom radu u okviru ove velike međunarodne manifestacije.

Vera Stanarčević završila je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek vajarstvo. Bavi se crtežom, skulpturom i dizajnom. Živi u Zemunu. Učesnica mnogobrojnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Članica ULUSa i ULUPUDSa.

Branka Milutinović, kustoskinja i dipl.istoričarka umetnosti 

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare