Zemunci beže od dvorišta strave

2
740
zemun

Žitelj Ševine ulice napravio doponiju ispred svoje kuće. Komšije se žalile na smrad i zarazu, institucije ćute. Na đubrištu se hrane psi lutalice i pacovi, dok je trotoar blokiran starim vozilima

Žitelji Ševine ulice u Zemunu ne mogu da se odbrane od napada čopora pasa, mirisa uginulih životinja i najezde pacova sa deponije koju je stvorio njihov komšija, stanar kuće u broju 14.

U uređenoj ulici, komšija S. I. po zanimanju auto-mehaničar, od svoje kuće i dvorišta napravio je deponiju smeća visine dva metra. Na đubrištu se hrane psi lutalice i pacovi, dok je trotoar blokiran starim vozilima do krova natovarenim smećem. Komšije kažu da je situacija – nepodnošljiva.

– U svojim dvorištima, ljudi nalaze leševe životinja, a od smrada ne može da se sedi u dvorištu – kaže komšinica Nada Mijuk. – Noću desetine pasa zavija iz tog dvorišta, napada prolaznike i bije se međusobno.

Stanari tvrde da se u krugu kuće kreću pacovi. Naslage đubreta uništile su zid susedne kuće, pa su stanari zbog vlage morali da se isele. Uprkos mnogobrojnim pokušajima žitelja Ševine ulice da problem reše u Opštini Zemun, ostali su bez odgovora.

– Treba da vidite kada komšija ujutru zajedno sa psima izlazi iz kuće kroz prozor na deponiju, uzima živo meso koje stoji okačeno na drvetu i baca ih psima – kaže Mirjana Rogan. – Ta kuća je bez struje i vode, leglo zaraze, tempirana bomba!

U potrazi sa trajnim rešenjem stanari Ševine ulice napisali su peticiju kojom je sakupljeno više od 40 potpisa koji su prosleđeni Opštini Zemun i Komunalnoj inspekciji.

IZVRŠENjE GODINAMA “U TOKU”

Iz Opštine Zemun odgovorili su da je ovaj slučaj u planu izvršenja komunalne inspekcije i da će biti sproveden u što kraćem roku. Opštinari podsećaju da su u maju ove godine naložili S. I. da u roku od deset dana ukloni otpad. Međutim, dvorišnu deponiju su uz asistenciju policije uklonili radnici koje je angažovala opština.

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
2 Komentara
Stariji komentari
Novi komentari Najviše ocena
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Munze

Da li taj iz Ševine ulice ujutru hrani živim mesom i kostima pse kod Lukoil pumpe na kraju Prvomajske?

markoni

mislim da je deponija uklonjena,,,