Zemunci zahtevaju uklanjanje nelegalno postavljenog broda

2
646
zemun

Hotel-brod „Compass“ na  Zemunskom keju stoji već tri meseca uprkos najavama nadležnih organa i gradonačelnika Siniše Malog da će biti uklonjen

Dana 04.04.2016 brod-hotel „Compass“ je doplovio na Zemunski kej bez ikakvih dozvola i najava, što je naišlo na opšte neprijatno iznenađenje građana. Brod obezvređuje jednu od najbitnijih karakteristika Zemuna, a to su vizurnost i funkcionalnost jedne od glavnih beogradskih oaza gde građani nalaze svoj mir, razonodu i rekreaciju. Brod se nalazi na području koje je zakonom zaštićeno i nije predviđeno za pristan brodova, niti ima bilo kakve uslove za tako nešto, što dovodi do toga da nelegalno crpi struju i vodu (preko creva o koje se građani sapliću) od susednog „Garni-Side One Design“ hotela.

Sada se postavlja i pitanje ostanka jednog od glavnih simbola Zemuna, a to su labudovi, koji su odabrali ovaj deo grada kao svoje prebivalište i koji su direktno ugroženi zagađenjem koje brod proizvodi. Reagovanjem građana podnete su prijave Sekretarijatu za inspekcijske poslove, koji je doneo odluku u korist građana, ali od tog rešenja je prošlo dva meseca, a brod i dalje stoji.

Ovim putem pozivamo sve nadležne organe i gradonačelnika Sinišu Malog, koji je 2014. godine najavio uklanjanje nelegalnih splavova, da rade u korist zakona i građana i da nelegalni objekat uklone. Građani nisu nemi posmatrači i neće trpeti nelegalne aktivnosti u svom gradu, niti neefikasno funkcionisanje državnih organa.

0 0 glasova
Ocenite ovaj post
guest
2 Komentara
Stariji komentari
Novi komentari Najviše ocena
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Svaba

Da hoce da ga sklone, sklonili bi ga… Visok vodostaj im to omogucava, ali zelja ocigledno ne postoji.

P.S postoji i brod o kojem ne pisete, koji je dovucen za vreme poplava 2014., koji je zakacen na Hidrobazu, i koji sem sto je ruglo, sluzi da se deca kesaju po njemu, i sve ce biti u redu dok neko dete ne nastrada.

Cuner

Najzad glas gradjana i ljubitelja Zemuna da se cuje.. podrska starim vrednostima,lepotama i autentici grada..i da jedna od najbitnijih zemunskih i beogradskih oaza sacuva svoj integritet od urbanistickog korumpiranog rasula.